Tweede Kamer der Staten Generaal

Het rapport van de stuurgroep parlementaire zelfreflectie wordt op dinsdag
10 maart 2009 aan de Tweede Kamer aangeboden. De voorzitter van de stuurgroep, mevrouw Gerdi A. Verbeet, geeft om 12.30 uur ten behoeve van de parlementaire pers een toelichting op het rapport (Schrijfkamer, gebouw Binnenhof 1A).

Het rapport bevat een analyse en aanbevelingen die het parlement en het parlementaire werk kunnen versterken. Tijdens de conferentie op 25 maart 2009 worden deze analyse en aanbevelingen besproken.

Het proces van parlementaire zelfreflectie heeft op 3 juli 2007 een aanvang genomen met de aanvaarding door de Kamer van de motie Schinkelshoek c.s. (Kamerstuk 30 996). Ter uitvoering van deze motie is een stuurgroep van Kamerleden gevormd die de parlementaire zelfreflectie vorm heeft gegeven.

De stuurgroep is samengesteld uit de volgende leden: mevrouw G. Verbeet, voorzitter, mevrouw L. Spies (CDA), de heer J. Dijsselbloem (PvdA), de heer
R. Van Raak (SP), de heer C. Aptroot (VVD), de heer C. Vendrik (Groenlinks), de heer J. Voordewind (ChristenUnie), de heer B. Van der Ham (D66) en
de heer B. Van der Vlies (SGP).