Technologie Stichting STW

STW Valorisatie Workshop "Oriëntatie op ondernemerschap" in Wageningen gegeven

maandag 9 maart 2009

Op 4 en 5 maart jl. heeft STW weer een workshop âOriëntatie op ondernemerschapâ gegeven. Voor de workshop hadden zich dit keer 10 teams van 7 verschillende universiteiten aangemeld. Gastheer op 4 en 5 maart was Wageningen UR.

STW geeft de workshop âOriëntatie op ondernemerschapâ in samenwerking met de Wageningen Business School. De workshop is gericht op studenten en medewerkers die een business-idee hebben en die overwegen om een eigen bedrijf op te richten. Tijdens de workshop werken de deelnemers hun business-ideeën verder uit, waarbij zij worden begeleid en geholpen door een flink aantal experts die vanuit alle relevante invalshoeken advies geven en ondersteuning bieden aan de deelnemers. Aan het eind van de workshop worden de verder uitgewerkte business-ideeën gepresenteerd ten overstaan van een onafhankelijke jury van deskundigen, die beslist welk business idee het meest kansrijk is.

Door het geven van deze workshop wil STW een actieve bijdrage leveren aan het bevorderen van de oprichting van kansrijke technostarters in Nederland. Dat deze workshop zeer hoog wordt gewaardeerd en als zeer nuttig wordt ervaren blijkt uit de vele enthousiaste reacties die STW altijd na afloop van een workshop krijgt van deelnemers. Dat was ook nu weer het geval.

Juryleden waren dit keer Marius Prins (directeur van PPM Oost), Rinke Zonneveld (plaatsvervangend directeur directie Ondernemen van het Ministerie van EZ) en Ger de Bruin (directeur Zernike Group).

De jury was van mening dat het gemiddelde niveau van de gepresenteerde business ideeën dit keer zeer hoog was. Het business idee van Han van Neck van Erasmus Universiteit Rotterdam werd door de jury als het meest veelbelovend aangewezen. Han van Neck gaat een matrixvervanger vermarkten, die door het beschermen van door het lichaam zelf gesynthetiseerde (groei)factoren weefselregeneratie optimaliseert. Het product is inzetbaar bij talloze aandoeningen waarbij de matrix is aangedaan. Op de tweede plaats eindigde het business idee van Marjolein Helder van Wageningen UR. Het business idee van Marjolein Helder betreft Groene dak-systemen die in-situ electriciteit produceren via een Plant Microbial Fuel Cell.

Aan de workshop "Oriëntatie op ondernemerschap" kunnen studenten en medewerkers van alle universiteiten in Nederland deelnemen. Deelname is vooralsnog gratis.

Meer informatie bij:Â * Dr. mr. Ard Cools Program Director Valorisation tel. 030 6001 315 e-mail: a.cools@stw.nl Â