PERSBERICHT
Den Haag, januari 2009
Gedurfde combinaties van oesters met wijn
Binnenkort vindt in Rotterdam het nationaal culinair evenement "Oesters by Kitsch" plaats. Voor het eerst zal op deze schaal openbaar een vergelijkende proeverij onder begeleiding plaatsvinden van oesters met wijnen. Voor de liefhebber een unieke gelegenheid om een diversiteit aan combinaties van oesters en wijnen te proeven
Het evenement wordt georganiseerd door het Wijninstituut in samenwerking met de Oestercompagnie, Kitsch en Kunst en de Gouden Ton Rotterdam.
Data: donderdag 5 maart a.s. van 19.30-22.00 uur
zondag 8 maart a.s. 15.00-17.30 uur.
De locatie is Kitsch en Kunst, Bergse Rechter Rottekade 1, 3051 AB Rotterdam
De kosten van deze unieke oesterproeverij inclusief de mooie wijnen bedraagt
E 59,50 per persoon.
De sessies staan onder deskundige leiding van vinoloog/wijndocent Rien van der Meulen, werkzaam bij het Wijninstituut en oesterspecialist, Matijn Wijn, eigenaar van de Oestercompagnie.
Rien van der Meulen presenteert bij de diverse soorten oesters verschillende wijnen. Totaal minstens 8 streng geselecteerde wijnen. Hierbij zal de aandacht uitgaan naar de ideale combinatie en hoe deze tot stand is gekomen. Voormalig Michelin-sterren sommelier, Sigurd Snoeys, eigenaar van de Gouden Ton in Rotterdam heeft aan de wijnkeuze en smaakcombinaties een bijdrage geleverd.
Tijdens de workshop zal Matijn Wijn alles vertellen over oesters. Zijn verhaal gaat over de invloed van het terroir op de smaak, de verschillen tussen platte oesters en Creuses, de grootte, kwaliteit en herkomst. In totaal zullen 4x4 oesters geproefd en gegeten worden, een feest voor de liefhebbers
De proeverij is op voorinschrijving toegankelijk voor iedereen die meer van oesters en wijn wil weten. GeĂŻnteresseerden kunnen zich opgeven via www.kitschenkunst.nl.
Meer informatie op www.wijninstituut.nl/oesters
Ingezonden persbericht