innovatie of folklore?
Streekproducten: innovatie of
folklore?
9 dec 2009 17:00 - 9 dec 2009 19:30
Onderdeel: Wageningen UR
Locatie: Science Food Café in CineMec, Ede
Organisatie: Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen
UR), de Koninklijke Landbouwkundige Vereniging (KLV), Food Valley en
CineMec
Op het scherp(st) van de snede:
zes spraakmakende debatten
Het Maatschappelijk Café is vernieuwd. In 2009 presenteren wij onder
de paraplu van âOp het scherp(st) van de snedeâ en samen met
Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR), de
Koninklijke Landbouwkundige Vereniging (KLV), Food Valley en CineMec
een zestal spraakmakende debatten:
---
9 december 2009
Streekproducten: innovatie of folklore?
Zijn streekproducten typisch iets voor de happy few of wijst het op
innovatief gebruik van land, landschap en voedselkwaliteit? Onze
voeding en onze gerechten komen van over de hele wereld. Verwerkers
kopen ingrediënten daar waar de prijs/kwaliteitverhouding het beste
is. Maar wat is kwaliteit? En welke prijs willen we betalen voor
producten uit de streek? Zijn streekproducten de redding van ons
platteland, en van onze smaak? Of een achterhaald idee over ambacht en
authenticiteit?
Sprekers, o.a.:
* Kees de Gooijer, directeur Stichting Food & Nutrition Delta
* Han Wiskerke, hoogleraar Rurale Sociologie, Wageningen UR
* Rogier Arntz, algemeen directeur Streek Selecties B.V.
>> Schrijf nu in!