Politie Haaglanden

Extra persbericht 4 maart

Delft, 04-03-2009

Geldloper overvallen

Twee mannen op een scooter overvielen woensdag 4 maart op de Van Foreestweg een geldloper. Omstreeks 10.30 uur bevond de geldloper zich in een drogisterij aan de Van Foreestweg om daar een geldkoffer en een geldcassette af te leveren bij het postagentschap. De twee mannen op de scooter kwamen voor de drogisterij aanrijden. De bijrijder stapte van de scooter af, liep de winkel binnen en dwong daar de geldloper de koffer en de cassette af te staan. De mannen gingen er vervolgens samen op de scooter met de buit vandoor. De collega van de geldloper activeerde op afstand het mechanisme in de koffer. Hierdoor plofte de koffer, wat een grote oranje stofwolk teweeg bracht. De daders lieten de koffer, waarvan de inhoud door het ploffen onbruikbaar was geworden, achter in Delft. De geldcassette is tot op heden niet teruggevonden.

Burgernet
De politie startte direct een grootscheepse zoekactie waarbij ook de politieheli en Burgernet werden ingezet. In totaal kregen 2102 Burgernetdeelnemers een gesproken bericht en 2756 deelnemers een sms-bericht.

Signalement
De daders reden op een grijze scooter. De bijrijder, de man die de daadwerkelijke overval pleegde, droeg een zilverkleurig integraalhelm met een zwart vizier en zwarte strepen, lijkend op vlammen. De man was ingeveer 1.90 m. lang en had een slank, atletisch figuur. Hij was gekleed in een lange zwarte jas tot op de knie met daaronder een zwarte broek. Hij droeg zwarte handschoenen. Van de tweede dader is alleen bekend dat hij een integraalhelm droeg en donker gekleed was.

Getuigen
De mannen zijn door getuigen voor het laatst gezien in de omgeving van de Buytenwatersloot. Daarvandaan vervolgden zij hun vlucht in onbekende richting. Sindsdien ontbreekt van hen ieder spoor. Uit getuigenverklaringen is inmiddels gebleken dat de mannen in de omgeving van de Buytenwatersloot bijna in botsing kwamen met een fietser en met een zwarte Volvo.

Kunt u helpen?
De recherche van Bureau Delft onderzoekt de zaak en zoekt met name getuigen die de vluchtende overvallers hebben gezien en wellicht kunnen vertellen waar de mannen vanaf de Buytenwatersloot naartoe zijn gereden. Ook komt de recherche graag in contact met de fietser en de automobilist waarmee het tweetal bijna in botsing kwam. Heeft u informatie die de recherche kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Delft via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.