Gemeente Soest

.

Een lezing over Uilen in Soest

12 februari

Woensdag 4 maart 2009 om 19.30 uur wordt er een lezing over Uilen in Soest georganiseerd in het gemeentehuis van Soest, Raadhuisplein 1. De lezing is georganiseerd door de uilenwerkgroep van het IVN Eemland in samenwerking met de gemeente Soest (Natuur- en Milieucommunicatie) en wordt gegeven door roofvogelexpert, Harry de Rooy.

Wist u dat er in Soest vier soorten uilen voorkomen? Daar mogen we met zijn allen best trots op zijn.

Om alle inwoners te informeren over de prachtige natuur die er in en om Soest is, wordt deze avond georganiseerd. In het verleden hebben we in deze reeks van voorlichtingsavonden al eens aandacht besteed aan Vlinders en IJsvogels in Soest. Nu zijn de uilen dus aan de beurt.

Waar zitten de uilen, hoe kan je ze herkennen, waar bestaat hun voedsel uit en wat hebben ze nodig om voldoende jongen voort te brengen?

Wethouder Bert Krijger zal deze informatieve avond met een voorwoord openen. Vervolgens zal Harry de Rooy aan de hand van een prachtige diavoorstelling alle wetenswaardigheden en bijzonderheden van de Soester uilen uiteen zetten. Naast de prachtige beelden en verhalen wordt er tijdens de avond ook veel tentoongesteld: de Soester uilen (opgezet), braakballen, natuurfoto's, nestkasten en nog veel meer.

De foto's die tijdens de lezing worden gebruikt zijn gemaakt door Peter van der Wijst en Marlies Bouten.

U kunt het tentoongestelde voor de lezing, tijdens de pauze en na afloop rustig bekijken. U kunt ook uw vragen kwijt aan Harry de Rooy en aan de leden van de uilenwerkgroep. Landschap Erfgoed Utrecht heeft nog gratis naslagwerk en foldermateriaal geleverd, zodat u de uilen ook na de lezing thuis verder kunt bestuderen.

De toegang is gratis. Opgeven is prettig, maar hoeft niet. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing start om 19.30 uur. Meer informatie: Marcel Antheunisse(0653293081) en Jaap van de Berg (06-51857877) van IVN Eemland of Johan Simon (035 6093202) van Milieucentrum de Kwekerij/ gemeente Soest.

Websites: www.ivn-eemland.nl en www.soest.nl/nmcsoest.