Communicatiebericht: VNU Exhibitions Europe

Titel: Persaccreditatie Zorgtotaal en Zorg & ICT 2009


Van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 maart vinden in Jaarbeurs Utrecht de vakbeurzen Zorgtotaal en Zorg & ICT 2009 plaats. ZorgtotaalZorgtotaal biedt tal van activiteiten, die een mooie aanvulling bieden op het aanbod van de 250 exposanten op de beursvloer waaronder het FMN Congres Gastvrijheid & Gezondheid, een minicongres en inloopsessies van V&VN, demonstraties in de Kookstudio, het Skillslab, verschillende presentaties in het Verenigingentheater en het bezoek van Paralympische topsporters.
Bijzonder is de expositie van Beeldend Gesproken, een organisatie die gespecialiseerd is in kunst van professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond in hal 12 (stand A.020). Veel organisaties en bedrijven in de zorgsector huren kunst van Beeldend Gesproken. Niet alleen vanwege de kwaliteit van de collectie, maar ook omdat kunst van Beeldend Gesproken de missie van een bedrijf op een bijzondere manier over het voetlicht kan brengen.
Op woensdag 18 maart wordt voor de eerste keer de Innovatie Award Zorgtotaal en Zorg & ICT uitgereikt. De innovatieprijs is een initiatief van VNU Exhibitions Europe om zorgorganisaties te stimuleren om hun innovaties te promoten. Dit jaar wordt in twee categorieën een Award uitgereikt: 'Arbeidbesparende technologie' en 'Welbevinden van de patiënt'. Alle inzendingen zijn te zien op de Innovatiestand in hal 9 (stand A.086).Tijdens de uitreiking van de Innovatie Award Zorgtotaal en Zorg & ICT zal een beeld van een van de kunstenaars van Beeldend Gesproken aan de winnaars worden uitgereikt.
Zorg & ICT Met meer dan 150 exposanten en een uitgebreid activiteitenprogramma is Zorg & ICT het platform op het gebied van ICT-toepassingen en diensten in de zorgsector. Zo is er op de beursvloer een Domotica Paviljoen met diverse lezingen en een te volgen Domotica Route. Op het IHE Paviljoen volgen bezoekers live demonstraties hoe o.a. patiëntinformatie probleemloos tussen zorginstellingen kan worden uitgewisseld. In de Theaters Rood en Blauw vinden dagelijks presentaties plaats. Overige lezingen zijn het XML Congres, de Plenaire STG/Health Management Forum bijeenkomst en de Helemaal-Bij-Borrel. We nodigen u hierbij uit de beurs/beurzen te bezoeken. Voor een snelle accreditatie verzoeken wij u ons onderstaande gegevens te mailen aan Marijke Althof
Per post ontvangt u tijdig voor de beurs uw persoonlijke entreebewijs en persparkeerkaart. Naam van uw redactie:Naam:Adres:Postcode + plaats:E-mailadres:Bezoekt:0 Zorgtotaal0 Zorg & ICT

Indien u als freelance journalist werkt, wilt u dan aangeven namens welk (vak)blad u de beurs/ beurzen wilt bezoeken? De toegangsbadge voor Zorgtotaal biedt ook gratis toegang tot Zorg & ICT. Het volledige activiteitenprogramma vindt u op de bezoekerssites van Zorgtotaal (www.zorgtotaal.nl) en Zorg & ICT (www.zorg-en-ict.nl)
Graag ontvangen wij u in onze perskamer in de centrale Entree van het hallencomplex van Jaarbeurs Utrecht.Met vriendelijke groet,VNU Exhibitions Europe M.C. AlthofPers & PR(marijke.althof@vnuexhibitions.com)