Gemeente Nieuwegein


* schakelstede/tinnegieterstede definitief afgesloten

Schakelstede/Tinnegieterstede definitief afgesloten

vrijdag, 27 februari 2009

Met ingang van maandag 2 maart aanstaande worden de Schakelstede en de Tinnegieterstede in de binnenstad van Nieuwegein definitief afgesloten voor alle verkeer. Vanaf dat moment is de bouwput voor de bouw van de nieuwe binnenstad gesloten. Verkeer door het oostelijke deel van de binnenstad blijft mogelijk via een nieuw aangelegde verbindingsweg langs het politiebureau tussen de Schakelstede en de Nachtwachtstede.

Afsluiting is nodig voor de start van de bouw
De gemeente start in april met de bouw van het Stadshuis. Hiervoor is een veilig en afgesloten bouwterrein nodig. Het Stadshuis komt op de plek waar nu de Schakelstede loopt. Verkeer dat voorheen gebruik maakte van de Schakelstede en de Tinnegieterstede om van of naar de Doorslag te rijden, kan nu gebruik maken van een nieuw aangelegde weg langs het politiebureau. Verkeer dat over de Schakelstede van de Noordstedeweg naar de Zuidstedeweg ging, was al enige tijd niet meer mogelijk.

Parkeerterrein Raadstede wordt verplaatst
Bezoekers van de winkels aan de Raadstede konden hun auto parkeren op het kleine parkeerterrein aan het begin van de Raadstede. Dit parkeerterrein vervalt ten behoeve van de bouwwerkzaamheden. Op de nieuwe verbindingsweg, tegenover het vervallen parkeerterrein, realiseert de gemeente 26 nieuwe parkeerplaatsen. Bezoekers kunnen daar parkeren tegen de reguliere parkeertarieven in de binnenstad.

Tijdelijk eenrichtingsverkeer
Op de Schakelstede wordt tot 23 maart aanstaande gewerkt aan het vervangen van de riolering. Vanwege de werkzaamheden is de Schakelstede ter hoogte van het politiebureau afgesloten voor verkeer richting de Weverstede. Verkeer komende vanaf de Voorstede richting de Doorslag kan wel gewoon doorrijden. Verkeer komende vanaf de Doorslag richting de Weverstede wordt teruggeleid via de Nachtwachtstede naar de Zuidstedeweg.