Gemeente Nuenen


Bronzen erepenning voor zilveren Station Charlotte

Dit jaar is een bijzonder jaar voor open muziekcafé Station Charlotte vanwege het 25-jarig bestaan. Op zondagavond 1 maart 2009 reikte loco-burgemeester drs. J.M. Ebberink aan Station Charlotte de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten uit.

Station Charlotte bestaat uit een groep vrijwilligers die al sinds 1984 zorgen dat beginnende en gevestigde artiesten de kans hebben ervaring op te doen om voor publiek op te treden. Hierdoor kunnen zij doorstromen naar het echte artiestenwerk of gewoon samen muziek maken.

Station Charlotte is laagdrempelig. Iedereen van jong tot oud is welkom. De entree is gratis en de artiesten komen voor een lage -of geen- onkostenvergoeding. De stichting moet alle onkosten betalen uit de baropbrengst. De optredens beginnen om 21.00 uur met meestal twee sets van ongeveer 45 minuten. Er is altijd een gevarieerd programma. De gezelligheid van en met alle bezoekers is voor Station Charlotte belangrijk. Ze willen graag een aanspreekpunt en klankbord zijn voor alle gasten.

Station Charlotte is gestart in 1983 in een houten keet in de Sportlaan, daarna in de boerderij in de Beekstraat, later in de muziekschool in de Kloosterstraat. Toen Het Klooster werd geopend, is Station Charlotte daarheen verhuisd. Daar is het muziekcafé gebleven tot 2002. Vervolgens heeft SC enkele jaren geen programmering kunnen verzorgen. Van september 2006 tot zomer 2008 waren ze gevestigd in het horeca gedeelte van Strandbad Nuenen. Na weer een korte onderbreking zijn de organisatoren er toch in geslaagd de draad weer op te pakken door de oude voetbalkantine op de Luistruik in gebruik te nemen, waardoor ze weer in het centrum van Nuenen zitten.

Voor de jarenlange verdiensten van `Station Charlotte', wil het gemeentebestuur van Nuenen uit naam van de Nuenense bevolking, zijn waardering en erkentelijkheid uitdrukken in BRONS.