Ingezonden persbericht



Zeeuwse Horeca Beurs 2009 - 2 t/m 4 maart

Ook in 2009 staat de Zeelandhallen Goes weer in het teken van de Zeeuwse Horeca Beurs. De Zeeuwse Horeca Beurs is al jarenlang de toonaangevende vakbeurs voor de horeca-ondernemers in Zuid-West Nederland. De waardering voor deze vakbeurs is vanuit het bedrijfsleven erg hoog. Ieder jaar komen weer vele duizenden bezoekers naar dit unieke evenement om zich te laten informeren over producten en diensten die van belang zijn voor hun ondernemingen.

Kookwedstrijden, wijnpresentaties en delicatessen
De kookwedstrijden vinden 2 dagen plaats. De eerste dag strijden diverse scholen uit Nederland en België voor de Zilveren Mossel Trofee. De teams moeten ter plekke een drie-gangen menu bereiden en serveren. Het menu moet bestaan uit vis, schaal- en schelpdieren. Met uitzondering van het dessert, dat is naar eigen keuze. Bij het menu dienen bijpassende wijnen worden uitgezocht door de gastheren/gastvrouwen. De winnaars mogen de wisseltrofee een jaar lang in hun bezit houden

De tweede dag tonen de toprestaurants hun vaardigheden. De wedstrijd legt een verbinding tussen kookkunst en gastheerschap. Kok en een gastheer/gastvrouw vormen een eenheid. Het team dat over beide onderdelen het beste presteert, wint de Zilveren Oester. De koks bereiden een vier-gangen menu voor acht personen. In het voorgerecht, tussengerecht en het hoofdgerecht wordt er met vis, schaal- en schelpdieren gewerkt. Het dessert is naar eigen invulling. De gastheer/gastvrouw presenteert het gerecht met bijpassende wijnen en dient tevens een show/presentatietafel te maken.

Naast de kookwedstrijden wordt er een culinair plein ingericht met verschillende delicatessen. Op dit plein vinden verschillende proeverijen plaats.

Evenementenbranche
Een groeiende markt is de steeds verdergaande ontwikkeling in de onafhankelijke evenementenbranche. Grootschalige concerten, bedrijfsfeesten, buitenevenementen e.d. zijn een belangrijk afzetgebied geworden voor de horecaleverancier. Juist binnen deze markt is behoefte aan veel informatie omtrent mogelijkheden en uitvoering. Tijdens de Zeeuwse Horeca Beurs willen we aan deze markt aandacht aan besteden.

Biologische markt
Ook deze markt is sterk in opkomst. De Zeeuwse Horeca Beurs wil dit item zeker niet achterwege laten. Het creeeren van een biologische markt met diverse biologische producten en cateraars is het idee van de Zeeuwse Horeca Beurs.

Adviesplein
Bij veel horeca ondernemers ontstaan er wel eens vraagstukken over bepaalde regels en wetten. Tijdens de Zeeuwse Horeca Beurs hebben we de intentie om een adviesplein te creeeren samen met gemeenten, provincie, KvK, Horecabond etc. De horeca ondernemer kan tijdens de beurs advies vragen over bepaalde onderwerpen.

Openingstijden:
Maandag 2 maart van 12.00-20.00 uur
Dinsdag 3 maart van 12.00-20.00 uur
Woensdag 4 maart van 10.00-18.00 uur

www.zeeuwsehorecabeurs.nl