Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 02-03-2009

Brand in woning door hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: De hulpverleningsdiensten rukten in de nacht van zondag 1 maart op maandag 2 maart 2009 uit voor een woningbrand aan de Mimosastraat. Er was kort voor 01.00 uur brand ontstaan op de
zolderverdieping van een woning. In het huis werd een hennepkwekerij aangetroffen. Er vielen geen gewonden bij deze brand.

De 40-jarige bewoner van het pand was alleen thuis en kon zich tijdig in veiligheid brengen. De man lag te slapen op de bank en werd door de buren gewekt vanwege de brand. Hij is door de politie meteen verhoord. Brandweerlieden stelden namelijk vast dat er een hennepkwekerij op de zolderverdieping zat. De man bekende dat hij zelf de kwekerijen had aangelegd op de zolder en in twee slaapkamers op de 1e verdieping. In totaal stonden er circa 200 wietplanten. De brandweer was het vuur om
01.38 uur meester.
In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage deels ontmanteld, waarbij restanten in beslag genomen zijn. Delen van planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd., Bij een test volgde een positieve reactie (THC indicatief, de werkzame stof in hennep en hasj).Een medewerker van Essent stelde vast dat er gefraudeerd was met de elektriciteitsmeter. Vermoedelijk is de brand ontstaan door de stroomvoorziening van de hennepkwekerij. Uiteraard wordt dit nog nader onderzocht.
Omstreeks 06.00 uur kwam er opnieuw rook vrij via het dak. De
brandweer heeft vervolgens met behulp van een hoogwerker
nabluswerkzaamheden verricht. De politie maakt proces-verbaal op tegen de gedupeerde bewoner vanwege overtreding van de Opiumwet .

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via
0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verkeersruzie leidt tot openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: Een verkeersruzie in de Eikstraat in Bergen op Zoom liep zondagmiddag 1 maart uit de hand. Wijkbewoners spraken een buurtgenoot aan over zijn rijgedrag. De man in kwestei heeft daar een bedrijf en was al een paar keer met hoge snelheid en
verkeersgevaarlijk door de straat gereden, terwijl er kinderen aan het spelen waren. Hij was al eerder aangesproken op zijn rijgedrag. Dit keer werd hij te woord gestaan door twee wijkbewoners De man pikte de corrigerende opmerkingen niet en uitte bedreigingen. Even later kwam hij terug ten tonele, dit keer in gezelschap van zijn broer. De beide mannen waren gewapend met een honkbalknuppel en een ander slagwapen, waarmee ze twee buurmannen te lijf gingen. Een 39-jarige man liep daarbij een hoofdwond. De politie was op dat moment al onderweg naar de Eikstraat en trof de vechtende mannen aan (16.20 uur). De twee verdachten werd meteen gearresteerd. Het gaat om twee inwoners van Bergen op Zoom van 21 en 24 jaar oud. Zij zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Lastige ex opgepakt

ROOSENDAAL: Een 30-jarige man uit Kruisland liet het in de nacht van zondag 1 maart op maandag 2 maart op zijn arrestatie aankomen door niet te luisteren naar de politie.
De man gedroeg zich hinderlijk voor de woning van zijne ex. Hij was dronken en stond om 03.00 uur voor de deur van een flatportaal aan de Jan Vermeerlaan te vervelen.
Vanwege de nachtrust en om escalatie te voorkomen werd hij door de politie weggestuurd. De man vertrok maar kwam even later opnieuw terug. Door niet te voldoen aan de opdracht om te vertrekken pleegde hij een strafbaar feit en kon de politie hem aan houden. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Politie vordert rijbewijzen in van té snelle automobilisten

ROOSENDAAL: Een 24-jarige automobilist uit Breda moest zondagmiddag 1 maart zijn rijbewijs inleveren. Agenten van het
Verkeershandhavingsteam registreerden om 15.45 uur zijn snelheid op 128 km/u op de Antwerpseweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/u. Naast een bekeuring voor een snelheidsovertreding van 58 km/u, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Een 44 jarige automobilist uit Essen onderging hetzelfde lot. Hij werd rond 15.50 uur geklokt op 121 km/u. Evenals een 42-jarige man uit Kalmthout. Hij reed om 16.30 over de Antwerpsestraat 57 km/u te snel, waardoor de LaserGun een gemeten snelheid van 127 km/u aangaf.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.
Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Licht gewond bij kettingbotsing

BERGEN OP ZOOM: De politie behandelde maandagmiddag 2 maart om een 12.50 uur een verkeersongeval op de Gagelboslaan. Het bleek te gaan om een kop/staart aanrijding tussen drie personenauto's ter hoogte van de Lievenshovenlaan. De passagiere van de middelste auto, een zwangere vrouw, klaagde over last van haar nek. De 26-jarige vrouw uit
Ossendrecht is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 02-03-2009 15:00 | © Regio Midden en West Brabant |