Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jongeren aangehouden na winkeldiefstal


Publicatiedatum: 1-3-2009 15:06:01

NIJKERK - Drie jongeren uit Ermelo, Baarn en Woerden zijn zaterdagmiddag 28 februari in Nijkerk door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het trio zou bij een zaak aan de Vrijheidslaan een Cd-rom ter waarde van drie euro hebben gestolen. Winkelpersoneel wist een twaalfjarige Ermeloër in de kraag te vatten en aan de politie over te dragen. De andere twee waren ontkomen maar werden later door de politie aangehouden. De jongen uit Woerden (veertien jaar oud) bleek de buit nog in zijn bezit te hebben. De derde (vijftien jaar oud) bekende samen met de overige twee de diefstal te hebben gepleegd. De drie zijn aan hun ouders overgedragen in afwachting van een beslissing van justitie.
(09-027631)

Barnevelders opgepakt na baldadigheid

Publicatiedatum: 1-3-2009 15:05:10

BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft in de vroege ochtenduren van zondag 1 maart vier Barnevelders opgepakt op verdenking van vernieling en/of baldadigheid. Rond vier uur in de ochtend waarschuwden getuigen de politie nadat ze gezien en gehoord hadden dat er vernielingen zouden worden aangericht op het Stationsplein. Zo zou er met fietsen worden gegooid en glaswerk. Dankzij een goed signalement konden agenten even later op de Burgemeester Kuntzelaan vier Barnevelders in de leeftijd van achttien tot twintig jaar aanhouden. De vier hebben inmiddels bekend onder invloed van alcohol met - overigens hun eigen - fietsen te hebben gegooid. Niet duidelijk is of er al dan niet schade aan derden is toegebracht. De vier kregen elk een boete van 150 euro en zijn weer vrijgelaten.
(09-027866)

Beschonken Puttenaar aangehouden na ongeval

Publicatiedatum: 1-3-2009 15:04:36

VOORTHUIZEN - Een 37-jarige automobilist uit Putten is vrijdagavond 27 februari door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man werd rond kwart over elf op de rotonde aan de Rijksweg nabij de Nijkerkerweg aangetroffen bij een auto die kennelijk rechtdoor was gereden en midden op de rotonde tot stilstand was gekomen. De Puttenaar bleek een verwonding aan het gezicht te hebben opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De wagen van de Puttenaar bleek total-loss en moest worden afgesleept. De man zelf rook naar alcohol en moest mee naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 2,79. Dat is bijna vijfenhalf keer zoveel als is toegestaan. De Puttenaar ontkende echter zelf gereden te hebben.
(09-027385 / 027397)

Auto tegen boom, viertal aangehouden

Publicatiedatum: 1-3-2009 15:04:06

KOOTWIJKERBROEK - De politie in Kootwijkerbroek heeft vrijdagavond 27 februari vier mannen aangehouden nadat er op de Drieënhuizerweg een auto tegen een boom was gereden. De vier, twee van 20, een van 21 en een van 22 jaar met Litouwse nationaliteit, werden kort na een melding omstreeks half acht bij de auto aangetroffen. Geen van hen bleek gewond. Door de politie kon niet vastgesteld worden wie van hen gereden had. Ook verklaringen van omstanders liepen uiteen. De vier mannen werden evengoed aangehouden omdat geen van hen geldige papieren kon overleggen. Nadat later de identiteit van de mannen was vastgesteld zijn ze nadat ze een boete hadden betaald vrijgelaten. De beschadigde auto werd weggesleept en zal tegen onkostenvergoeding aan de eigenaar worden teruggegeven tegen vergoeding van de onkosten. (09-027313)