Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 01-03-2009

Aanrijding letsel

RENSWOUDE Op de Utrechtseweg vond vrijdagmiddag 27 februari een aanrijding tussen een personenauto en een fiets plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Een 44-jarige automobiliste uit Renswoude reed omstreeks 13.50 uur met haar auto uit een inrit en wilde de Utrechtseweg oprijden. Op dat moment reed een 42-jarige vrouw uit Renswoude op haar fiets vanuit de richting Scherpenzeel in de richting van Renswoude. De automobiliste zag de fietsster te laat waardoor een aanrijding ontstond. De 42-jarige vrouw moest voor onderzoek naar het ziekenhuis in Ede.

Onder invloed

RHENEN - In de nacht van zaterdag 28 februari op zondag 1 maart heeft de politie een 37-jarige man uit Veenendaal aangehouden omdat hij met te veel alcohol op zijn bromfiets bestuurde.

De man viel op omdat hij omstreeks 00.55 uur slingerend over de Cuneraweg reed. Omdat ademanalyse niet mogelijk was moet een bloedonderzoek uitwijzen hoeveel de man precies gedronken had. Tot die tijd is zijn rijbewijs ingevorderd.

Frontale aanrijding

MAARSBERGEN In de middag van vrijdag 27 februari heeft een frontale aanrijding plaatsgevonden op de Griftdijk.

Omstreeks 17.30 uur reed een 21-jarige man uit Leusden over de Griftdijk, komende uit de richting van de Provincialeweg N226. Een 29-jarige man uit de Meern naderde vanuit de tegenovergestelde richting. Ter hoogte van een bocht naar rechts zag de 21-jarige man zijn tegenligger en trapte op de rem. Hierdoor raakte hij in een slip en reed in de bocht frontaal tegen zijn tegenligger.

Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel constateerden bij de 29-jarige man letsel aan zijn nek. Zijn 21-jarige bijrijdster, afkomstig uit Zegveld, had last van haar rug. Beide werd aangeraden voor onderzoek het ziekenhuis/huisarts te bezoeken.