Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 01-03-2009

Politie assisteert bij ongevallen

EMMEN Een 22-jarige automobilist uit Emmen reed zaterdagmiddag op de Houtweg in de richting van de Rondweg. Toen hij de kruising met de Laan van de Eekharst naderde zag hij de remmende auto voor hem te laat en botste achterop de 51-jarige automobiliste uit Klein Hesepe. De 51-jarige inzittende man, eveneens uit Klein Hesepe, is met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. (09014996)

UBBENA Een 21-jarige automobilist uit Assen is zaterdagavond tegen een boom gereden. De man reed op de Oudemolenseweg toen hij plots moest uitwijken voor een ree. Hierdoor verloor de man de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een boom. Hij is met licht letsel aan zijn handen overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. (09-015033)

Beschonken bromfietser aangehouden

EMMEN Een 18-jarige jongen uit Oosterhesselen is in de nacht van zaterdag op zondag op de Ermerweg aangehouden. Tijdens een surveillance zagen agenten dat de jongen met een hoge snelheid op zijn scooter over een voetgangersgebied op de Van Schaikweg reed. Na een korte achtervolging konden de agenten de man aanhouden. Bij de ademanalyse blies de man 180 ug/l (0,4 promille). De jongen heeft een bekeuring ontvangen voor het rijden over een voetgangersgebied en voor het rijden onder invloed. (09-015097)

Alcomobilisten aangehouden

MEPPEL Zaterdagmiddag is een 26-jarige automobilist uit Meppel aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed op de Van Ewijcksingel en viel op doordat hij zijn snelheid opvoerde toen hij een surveillancewagen van de politie zag. Agenten hebben hierop de man staande gehouden en een blaastest afgenomen. Bij de ademanalyse blies hij 300 ug/l (0,7 promille). Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. (09-014994)

KLIJNDIJK Een 24-jarige automobilist uit De Bilt is in de nacht van zaterdag op zondag op de Hoofdweg aangehouden. De man haalde op de Hoofdweg met hoge snelheid een surveillancewagen in. Toen de agenten hem staande hielden bleek dat de man had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 285 ug/l (0,6 promille). Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. (09-015066)

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 38-jarige automobilist uit Scheemda aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed over de N33 in de richting van Gieten. Hij viel op door zijn slingerende rijstijl. Bij de controle bleek de man te hebben gedronken. Hij blies 355 ug/l (0,8 promille) bij de ademanalyse. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (09-015100)

Rijbewijs alcomobilist ingevorderd

SMILDE Een 30-jarige automobilist uit Hooghalen heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed op de Suermondsweg toen agenten hem staande hielden. Bij de ademanalyse blies de man 570 ug/l (1,3 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. (09-015110)

Rijbewijzen ingevorderd

EMMEN Een 19-jarige automobiliste uit Klazienaveen is zaterdagmiddag op de Dordsestraat aangehouden. De vrouw reed 103 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Zij heeft hierop haar rijbewijs in moeten leveren. Tegen haar is proces verbaal opgemaakt. (09-015150)

NIEUW BUINEN Een 22-jarige automobilist uit Brummen is zaterdagavond op de Drentse Mondenweg tijdens een snelheidscontrole aangehouden. De man reed met een snelheid van 130 km/u over de weg. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 80 km/u. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. (09-015028)

Winkeldieven aangehouden

DALEN Zaterdagmiddag is een 14-jarige jongen uit Dalen aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen wilde bij een winkel aan De Waag een fles alcoholische drank meegenomen zonder te betalen. De jongen is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt een Halt-traject opgestart. (09-014985)

ASSEN Een 15-jarige meisje uit Assen is zaterdagmiddag bij een winkel aan het Burgemeester De Dreuplein aangehouden. Het meisje had een pakje sigaretten meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. Het meisje is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt een Halt-traject opgestart. (09-014992)

Jongens aangehouden voor vernieling

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 15-jarige jongen en een 19-jarige jongen, beiden uit Meppel, op de Woldstraat aangehouden. De jongens zouden een raam van een woning, een spiegel van een auto en een fiets hebben vernield. De jongens zijn aan gehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. (09-015063)