Ingezonden persbericht


MEDIA NETWORKING SERVICE

PERSBERICHT
LITERAIR CAFE DE KOTOMISI SHOP:

OUDE WESTEN ROTTERDAM KANSEN OF GEDOEMD
TOT MISLUKKEN?

Rotterdam ­ Op 1 februari 2009 heeft Surinaamse culturele winkel De Koto- misi Shop ­ Suriname Caribbean Trade and Culture Centre intrek genomen in haar nieuwe locatie: Westkruiskade 56 beneden bij Zorgcentrum De Leeuwenhoek te Rotterdam.
Met deze stap heeft De Kotomisi Shop een mijlpaal bereikt in haar streven om vanuit haar (Afro) Surinaamse culturele achtergrond te kunnen ondernemen in een multiculturele samenleving. De Kotomisi Shop ontwikkelt zich als een bedrijf dat bewust bezig is met economisch sociaal maatschappelijk ondernemen.
In het Oude Westen van Rotterdam ­ één van de pracht-krachtwijken ­ heeft De Kotomisi Shop nu al een bijdrage geleverd om het straatbeeld van de Westkruiskade te helpen ver- beteren.

Op zondag 1 maart ( inloop 13.30 en aanvang 14.00 ) worden de activiteiten van LITERAIR CAFE DE KOTOMISI SHOP hervat. Het thema voor deze eerste literaire café is: OUDE WESTEN ROTTERDAM KANSEN OF GEDOEMD TOT MISLUKKEN? In dit pro- gramma een gesprek met diverse actoren uit de wijk. Mensen die heel actief met de wijk bezig zijn en hun nek durven uit te steken. De thema's die aanbod komen zijn ondermeer: veiligheid, ondernemen, jongeren, wijkcohesie, participatie van jong en oud in de wijk, scholen in de wijk. Kortom een spannend programma. Tevens komen ook muziek, proza en poëzie aanbod.