Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Campus weer een stapje dichterbij

In de ontwikkeling van de Campus is weer een stap gezet. Alle stappen tezamen leveren over enige tijd een volwaardig centrum voor jongeren. Lees verder De architect krijgt binnenkort opdracht van de ontwikkelaar Woonbron om het zogenaamde voorlopig ontwerp te maken. Als dat met alle betrokken is besproken, dan zou eind dit jaar de eerste paal de grond in kunnen gaan. Een moment waar alle belanghebbenden reikhalzend naar uitkijken.

Dat gaat allemaal niet zonder slag of stoot. En dat is te begrijpen, want er werken veel partijen samen om het plan tot een succes te maken. Die partijen hebben ook hun eigen ideeën die allemaal tot hun recht moeten komen. Ook wordt er nagedacht over het beheer van het openbare gebied, waar jongeren elkaar ontmoeten en waar het prettig vertoeven is. Over het gebied bij het Metrostation Zalmplaat denkt de RET mee en ook de stedelijke Rotterdamse gemeentediensten. Tenslotte werkt de deelgemeente nadrukkelijk mee in de ontwikkeling van de Campus, omdat het belang ervan voor heel Hoogvliet groot is.

In elk geval zullen alle partijen over enige tijd een samenwerkingsovereenkomst tekenen, waardoor het voor de ontwikkelaar mogelijk wordt de volgende stappen van de uitvoering voor te bereiden. De partijen die het aangaat zijn bijvoorbeeld een drietal scholen; ROC Zadkine, Penta College en Einstein Lyceum. Er komt ook een sporthal. Andere betrokkenen zijn onder andere het welzijnswerk, stichting Kinderdagverblijf en jeugdtheater Hofplein. Daarnaast komt er nog een short stay facility/Woonhotel en een artstudio. Al met al een perfecte combinatie, bestemd voor jongeren die er kunnen leren, sporten en ontspannen en waar zij zich in een prettige omgeving thuis zullen voelen.