PvdA Rotterdam


In de media

Rotterdam gaat crisis te lijf

Za 28 Feb 2009 - AD/RD

Rotterdam voert talloze nieuw- en verbouwingsplannen versneld uit, om de regionale economie te stimuleren en zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Ook schiet de gemeente kleine en middelgrote ondernemers te hulp.

Dat is de kern van het plan waaraan het Rotterdamse stadsbestuur achter de schermen werkt om de economische crisis het hoofd te bieden. Over een paar weken moet dat plan af zijn.

Lastenverlichting lijkt er niet in te zitten voor de Rotterdammers. Op de Coolsingel houdt iedereen er rekening mee dat de stad het de komende jaren met minder geld moet doen.

Rotterdam heeft een lijst opgesteld met 39 projecten die in een later stadium zouden worden uitgevoerd, maar waaraan nu meteen kan worden begonnen. Op die lijst staat onder meer de nieuwbouw van Ahoy, de installatie van led-verlichting in alle gemeentelijke kantoren, investering in verkeerslichten en rioolgemalen, en geld voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers.

Dat alles bij elkaar moet voor vele honderden regiogenoten werk opleveren. Wethouder Dominic Schrijer (werk) ziet kansen om mensen zonder baan in te zetten voor onderhoudsklussen aan gemeentelijke panden, parken en straten.

Ook andere gemeenten in de regio willen bouwprojecten naar voren halen om werk te creëren. In totaal gaat het om een half miljard euro, blijkt uit een inventarisatie door deze krant. Ook dat levert de komende tijd volop banen op.

Vooraanstaande deskundigen adviseren de lokale politiek het geld te laten rollen, voor zover dat mogelijk is.

Dit artikel is verschenen in het AD/RD van 17 februari 2009

Op zaterdag 7 maart organiseert de gemeenteraadsfractie van de PvdA Rotterdam een extra politiek café over de Rotterdamse aanpak van de economische crisis.