Politie Zuid-Holland-Zuid

28/02 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 28-02-2009

ONDERDELEN BESTELAUTO GESTOLEN

LEERDAM Bij een autobedrijf aan de Energieweg zijn onderdelen van een nieuwe Volkswagen Caddy gestolen. Dit gebeurde in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 februari 2009. Nadat een hekwerk werd opengeknipt kon men op het afgesloten terrein komen. Daar werd van de nieuwe auto onder andere 2 portieren, 2 bumpers en 2 wielen gestolen. Het alarm werd nadat het afging vernield. Personeel van de unit forensische opsporing doet sporenonderzoek.

ROODLICHTCONTROLE

PAPENDRECHT Tijdens een roodlichtcontrole hebben politieagenten 10 bestuurder bekeurd die het rode verkeerslicht negeerden. Ze hielden de controle op vrijdag 27 februari 2009 van 11.00 tot 12.30 uur op de kruising met de op- en afritten van de Rijksweg A15 met de N3.

RIJBEWIJS INGEVORDERD VAN DRONKEN AUTOMOBILISTEN

ALBLASSERDAM Een dronken automobilist werd vrijdagavond 28 februari gecontroleerd op de R915. De man dusdanig veel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Hij is meegenomen naar het bureau. Daar blies de man 785 ugl waar 220 ugl wettelijk strafbaar is gesteld. Het rijbewijs is opgestuurd naar de Officier van Justitie die beslist of en wanneer de 33-jarige inwoner van Hendrik Ido Ambacht zijn rijbewijs terug krijgt. Een proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

ZEDERIK Ook van een 22-jarige inwoner van Hei en Boeicop werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 februari het rijbewijs ingevorderd. Deze man werd door de politie gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer op de Hei en Boeicopseweg. De man bleek iets te diep in het glaasje te hebben gekeken maar omdat hij aangemerkt wordt als beginnend bestuurder werd ook van hem het rijbewijs ingevorderd. Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.