Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 28-02-2009

Bergenaar aangehouden met 1300 gram hennep

Op de Rijksweg A58 nabij Sint-Willebrord is vrijdagmiddag een
46-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De douane
controleerde rond 16:00 uur de bestelauto van de Bergenaar en vond bijna 1300 gram hennep. Na verhoor op het politiebureau is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. De drugs zijn in beslag genomen.

Rustige horecanacht voor politie

BREDA: De politie spreekt van een rustige horecanacht in het
uitgaanscentrum van Breda. Agenten hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag vier verdachten aan voor verschillende (lichte) vergrijpen.

Rond 23:30 uur werd door het cameratoezicht gezien dat een 30-jarige man uit Breda in de Visserstraat cocaïne snoof. Bij controle had hij nog enkele gebruikershoeveelheden bij zich. Een minderjarige jongen probeerde rond middernacht een café aan de Vismarktstraat binnen te komen met een vals identiteitsbewijs. Een 42-jarige Bredanaar voldeed rond 02:00 uur niet aan een politiebevel om het centrum te verlaten, nadat hem de toegang tot een horecagelegenheid was geweigerd. Een 28-jarige inwoner van Breda verstoorde rond 04:40 uur de openbare orde.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Politie stelt onderzoek in na overval op benzinestation

BREDA: De politie stelt een onderzoek in na een gewapende overval op een benzinestation aan de Kapittelweg in Breda. Rond 11:50 uur kwam een nog onbekende dader het pompstation binnen. De man bedreigde een 21-jarige medewerkster met een mes en deed vervolgens een greep in de kassa. Op dat moment waren er geen klanten in de shop aanwezig. Bij de overval raakte niemand gewond. Na de overval ging de dader er te voet vandoor in de richting van de wijk Doornbos. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en heeft kort na de overval een SMS-Alert gestuurd met de vraag aan eventuele getuigen zich te melden op 0900-8844.

Tekst van het bericht: Breda Kapittelweg Overval met mes. Getinte man, muts/pet, ca 25 jr, 1.70 m, slank, zwarte jas, jumbo tas, geen actie alleen info. Tips: 0900-8844.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 28-02-2009 16:43 | © Regio Midden en West Brabant |