Ingezonden persbericht


Rosmalen, 26 januari 2009

PERSBERICHT
===========

FIETS VAN HET JAAR 2009 OP DE FIETS EN WANDELBEURS

Gazelle Chamonix Innergy

De FietsVAK in Rosmalen was alleen voor de vakhandel en genodigden, maar tijdens de Fiets en Wandelbeurs op 28 februari en 1 maart in de Amsterdam-RAI kan ook het publiek een rondje maken op het testparcours maken met de fiets van het jaar 2009: de elektrisch trapondersteunde Gazelle Chamonix Innergy.

Tijdens deze vakbeurs voor de fietsbranche maakte staatssecretaris Tineke Huizinga de uitverkiezing bekend. De keuze van de jury was unaniem. Opmerkelijk is dat het elektromotortje van de Chamonix Innergy zich in de voornaaf bevindt, waardoor deze E-bike kan worden uitgevoerd met een versnellingsnaaf.
De jury verwacht dat deze elektrische fiets ongetwijfeld ook een jongere doelgroep zal aanspreken.

Op de Fiets en Wandelbeurs krijgen de E-bikes speciale aandacht. Op het fietsparcours in hal 11 van de RAI kunnen de bezoekers diverse modellen testen onder deskundige begeleiding.
Fietsen met trapondersteuning zijn bezig met een opmerkelijke opmars. Nederland loopt duidelijk voorop bij deze ontwikkelingen. De accu's gaan steeds langer mee en het aantal oplaadpunten zit in de lift. Tot voor kort waren het vooral ouderen die een elektrische fiets aanschaften, maar dat verandert nu snel. De modellen worden meer flitsend en ook sportief.
De verschillen met een "gewone fiets" lijken steeds kleiner. Vooroordelen vallen weg en nieuwe doelgroepen ontdekken het gemak van de trapondersteuning. Ideaal tijdens tegenwind of om bepakt en met kinderaanhanger tegen een helling op te gaan. Eveneens op maat voor veel woonwerkverkeer om wat meer kilometers op de fiets te kunnen overbruggen in plaats van eindeloos met de auto in de file te staan.

Ook de reisbranche haakt in op de trend: zo biedt de FietsvakantieWinkel meerdaagse tochten door Nederland op E-bikes en kunnen ongetrainde fietsers vanuit het Zwitserse Haslital op een elektrische fiets fluitend naar de top.

Zie voor meer informatie over de Fiets en Wandelbeurs: www.fietsenwandelbeurs.nl


---

---

Noot voor de redactie,