Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Werk van Claire Sherman is van 28 februari tot en met 28 maart te zien en te koop bij Galerie Hof & Huyser in Amsterdam

Intrigerende natuurschilderijen met een opvallende doorwerkte verfhuid en een sfeervol kleurgebruik van een veelbelovende, jonge Amerikaanse kunstenares. Een onverwachte combinatie van Bob Ross en Willem de Kooning, zo werden de landschapsschilderijen van Claire Sherman omschreven in het internationale kunsttijdschrift 'Flash Art' (maart/april 2007). Al zijn haar werken wel een explosie van beweging, vorm en textuur, zo abstract als schilderijen van De Kooning zijn haar werken niet. Niet alleen zijn de rotsen, grashalmen of modderige rivieren nog duidelijk herkenbaar, ook haar kleurgebruik is te herleiden naar de natuur, veel aardekleuren en tinten groen. Wat dat betreft passen de dynamische schilderingen met vaak uitvergrote landschappelijke details van Claire Sherman eerder in de traditie van de romantische schilderkunst. Een bosrand, een bos distels, grashelmen of een steen steeds weer is de natuur in al zijn schitterende eenvoud, zonder de aanwezigheid van mens of dier, het onderwerp van haar werken.

Toch is het niet zozeer haar onderwerp, al behandelt ze dat met energie en variëteit, als wel haar virtuoze wijze van schilderen die opvalt. Haar grove, snelle penseelstreken en de dikke verfstructuur laten een opvallende mate van technische beheersing zien voor een kunstenaar van mid-twintig.

Claire Sherman (Oberlin, USA, 1981) woont en werkt in Chicago / Illinois, waar ze van 2003-2005 ook haar opleiding volgde aan de School of the Art Institute. In 2003 studeerde ze al Cum Laude af aan de Universiteit van Pennsylvania. Na haar debuut op Volta ontving ze vele lovende artikelen in onder meer de NY Times, Time Out, Flash Art, The Times London en the Chicago Tribune. Sindsdien heeft ze met haar gallery Kavi Gupta uit Chicago wereldwijd tentoongesteld. Onlangs had ze een soloshow in Londen bij Houldsworth Gallery en was haar werk te zien bij het Beverly Art Center en de Bodybuilder and Sportsman Gallery in Chicago. Haar werk is opgenomen in diverse belangrijke Amerikaanse collecties. Waaronder de UBS Bank Art Collection en de Marguiles Art Collection in Miami. Sherman is tevens assistent Professor of Art aan het Knox College, Illinois.

Sherman's werken zijn tot en met 28 maart te zien en te koop bij Galerie Hof & Huyser in Amsterdam. Opening: 27 maart 2009 in aanwezigheid van de kunstenaar. U bent van harte welkom. Van 4 tot en met 8 februari staan wij op Art Rotterdam. Hier geven we vast een preview van nieuw werk van Claire Sherman. (U kunt ons vinden op stand nummer 7)

Noot voor de redactie,