Expositie 'Breekbaar grafiet' in Amersfoortse galerie 't Pleintje


AMERSFOORT, 20090203 -- Op de Krommestraat 22 in Amersfoort opent op zaterdagmiddag 28 februari a.s. galerie 't Pleintje een nieuwe expositie met werk van de kunstenares Lyudmyla Baltakova.

Lyudmyla (1966, Bilytske) is van Oekraïense afkomst. Tijdens haar universitaire studie in de hoofdstad Kiev tot ingenieur voedingstechnoloog begon ze haar passie te ontwikkelen voor de beeldende kunst. Geïnspireerd door de werken van kunstenaars zoals Monet, Alechinsky en Vrubel begon ze haar eigen talent als kunstschilder te ontwikkelen.

Aangespoord door een bevriende kunstliefhebber emigreerde ze in 1998 naar België. Naast haar werk als professioneel model begon ze nu ook beroepsmatig te schilderen. Er volgden al snel exposities van haar werk in ondermeer Brussel en Antwerpen.

In 2007 startte ze haar project op het gebied van tekeningen. Hier blijkt eens te meer hoeveel talent ze bezit: bijzonder verfijnde uitwerkingen middels potlood, houtskool en conté-krijt van afbeeldingen die als vanzelf de achterliggende emoties bij de kijker oproepen.

Galerie `t Pleintje presenteert met gepaste trots haar bijzondere werken. Mis het niet!
Op zaterdag 28 februari a.s. is er een feestelijke opening en Lyudmyla zal aanwezig zijn.
Tijd: 13.00 - 17.00 uur. Muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Atty Tordoir (fagot) en Else Schot (cello).

De expositie is tot en met 25 april 2009 te bekijken. De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag en elke 3de zondag van de maand: 13.00 -17.00 uur
U bent van harte welkom!
Voor meer informatie: www.heibel.nl of tel: 033-4480473





Galerie 't Pleintje