Gemeente Delft

28 februari start Delftpasjaar in DOK

Op zaterdag 28 februari gaat het nieuwe Delftpasjaar van start. De Delftpas caravan staat tussen 11.00 en 14.00 uur op het Bastiaanplein en in DOK vindt een mini-uitmarkt plaats. De Delftpas is vanaf zaterdag ook bij DOK te koop. Wethouder Saskia Bolten zal het nieuwe verkooppunt bij DOK om 12.00 uur officieel in gebruik nemen.

De Delftpas biedt korting of gratis toegang op veel activiteiten in Delft en omgeving. Gratis zijn bijvoorbeeld: de Delftse en Rotterdamse musea, de Nieuwe en Oude Kerk, Filmhuis Lumen, Serpo, Botanische Tuin, DOK jeugdabonnement, Euromast en Spido, Pathé Rotterdam en het Omniversum Den Haag. Diergaarde Blijdorp kost met de Delftpas ¤ 3,50 of biedt een korting van 440% tot 50% op een abonnement.

Cultuurjaar
In 2009 staat in Delft het thema cultuur centraal. Het Delft Cultuurjaar 2009 trakteert inwoners en bezoekers van de stad een jaar lang op een uitgebreid cultureel programma. Vier Culturele Weekenden worden afgewisseld met grootschalige, interactieve voorstellingen, tentoonstellingen en festivals (zie ook www.delftcultuurjaar.nl ). Delftpashouders krijgen korting op diverse culturele activiteiten.

Aanschaf
Op zaterdag 28 februari kunnen bezoekers de Delftpas in DOK aanvragen. De pas kan ook digitaal besteld worden via www.delftpas.nl. De vaste verkooppunten, de Publieksbalies van Phoenixstraat 16 en het Werkplein aan de Westlandseweg 40, verkopen de pas aan de balie. Om wachttijd te voorkomen kan dit ook op afspraak via www.gemeentedelft.info/afspraak of door te bellen met 14015.

Tarief voor lage inkomens
De Delftpas kost voor huishoudens met een laag inkomen ¤ 5,- per gezin. Voor deze prijs krijgt iedder gezinslid een eigen pas. De overige huishoudens betalen ¤ 10,-, ¤ 20,- of ¤ 55,- per persoon, afhankelijkelijk van o.a. inkomen, leeftijd, gezinssituatie en woonplaats.

Meer informatie over tarieven, kortingen en verkooppunten is te vinden op www.delftpas.nl

Noot voor de redactie,