Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - drankrijders aangehouden | |

De politie heeft vrijdagavond 27 februari twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Een 40-jarige Apeldoorner werd omstreeks 21:30 uur aangehouden bij een alcoholcontrole aan de Laan van Zevenhuizen. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.2. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.


Een 60-jarige Apeldoorner werd omstreeks 22:30 uur aangehouden na een alcoholcontrole aan de Deventerstraat. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.8. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

|     |Apeldoorn - fietsendief aangehouden                       |

De politie heeft vrijdagmorgen 27 februari een 38-jarige Apeldoorner aangehouden voor diefstal van een fiets. De man werd op heterdaad betrapt.


De fiets stond aan het Leienplein geparkeerd. Agenten in burger zagen de diefstal en hebben de man op heterdaad aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - zes aanhoudingen na winkeldiefstallen         |

Op vrijdagmiddag 27 februari heeft de politie in totaal zes personen aangehouden voor verschillende winkeldiefstallen bij een warenhuis aan de hoofdstraat in Apeldoorn. Alle aangehouden personen werden betrapt door het winkelpersoneel en vervolgens door de politie aangehouden.


Een 57-jarige vrouw Apeldoorn werd omstreeks 12:40 uur aangehouden. Ze werd verdacht van diefstal kleding.


Een 14-jarige meisje uit de gemeente Apeldoorn en een 16-jarig meisje uit de gemeente Voorst werden omstreeks 13:50 uur betrapt. Het duo werd verdacht van diefstal sieraden.


Een 31-jarige Apeldoorner werd omstreeks 16:15 uur aangehouden. Hij werd verdacht van diefstal van kleding.


Een tweetal minderjarige meisjes van 14- en 15 jaar beiden afkomstig uit Apeldoorn werden omstreeks 17:15 uur aangehouden. Ze werden verdacht van diefstal van sieraden.


De politie maakt tegen allen verdachten proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Gewond na eenzijdig ongeval                   |

Een 22-jarige Apeldoorner is in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 februari gewond geraakt na een eenzijdig ongeluk aan de Deventerstraat. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde omstreeks 02:45 uur. De automobilist reed over de Deventerstraat vanaf het centrum en verloor door onbekend oorzaak de macht over het stuur. Hij raakte vervolgens een stoeprand, een hek en een boom en kwam uiteindelijk tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De automobilist zat beknelt in het voertuig, de brandweer heeft de man uit zijn voertuig moeten verwijderen. Over het letsel van de man is vooralsnog niets bekend. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht.


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(



---- --