Politie Amsterdam-Amstelland



Drie inbrekers uit de kast / Amsterdam (28/02/09)

Drie mannen van 19 en 21 jaar oud zijn vrijdagavond op de Overamstelstraat betrapt bij een inbraak. Ze verstopten zich daarna in een pand aan de Jan Bernardusstraat, waar ze in een kast werden gevonden en aangehouden.

Rond 23.00 uur werden de drie mannen betrapt waarna ze eerst een binnentuin in vluchtten. Met de politie op hun hielen zagen getuigen dat de verdachten een renovatiepand aan de Jan Bernardusstraat betraden. De afdrukken van natte schoenen lieten in het lege pand een mooi spoor na tot op de vierde verdieping. Daar was slechts een afgesloten kast aanwezig waar agenten de inbrekers aantroffen. De buit is later in de omgeving terug gevonden.

Winkelier gewond bij overval / Amsterdam (28/02/09)

Een winkelier is vrijdagmiddag bij het sluiten van zijn winkel aan de Rietwijkerstraat overvallen. De man greep één van de overvallers vast waarna hij werd gestoken. De twee daders gingen er zonder buit vandoor.

Kort voor het sluiten van de winkel werd de eigenaar bedreigd met een vuurwapen. In de winkel greep hij een overvaller vast die bij de daarop volgende worsteling hulp kreeg van zijn handlanger. De winkelier liep enkele steekwonden op waarvoor hij ter behandeling van zijn verwondingen naar een ziekenhuis is vervoerd. De daders sloegen zonder buit op de vlucht. De politie stelde een groot onderzoek in waarbij al enkele getuigen zijn gehoord. Mensen die informatie hebben en nog niet met de politie hebben gesproken wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van district West op 0900-8844. Een anonieme melding kan via M op 0800-7000.