Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 28-02-2009

Beschonken op de scooter

GIETEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 17-jarige jongen uit Gieten aangehouden. De jongen reed op zijn scooter op de Markescheiding en haalde met hoge snelheid een surveillancewagen in. Agenten hebben de jongen tot stoppen gemaand. Bij de controle bleek de jongen te hebben gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 495 ug/l (1,1 promille). De jongen heeft hiervoor een rijverbod gekregen. Daarnaast heeft hij een dagvaardig meegekregen. (09-014866)

Motorrijder gewond na aanrijding ree

DWINGELOO - Een 44-jarige motorrijder uit Diever is vrijdagmorgen gewond geraakt. De man reed op de Spieregerweg in de richting van Spier toen hij plots moest uitwijken voor een ree. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en werd van de motor geslingerd. De motor raakte hierbij een verkeersbord en kwam enkele meters verder tot stilstand. De man is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Besthesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (09-014600)

Winkeldief aangehouden

ASSEN Vrijdagmiddag is een 30-jarige man uit Assen op het Koopmansplein aangehouden. De man wilde uit een winkel aan het plein boeken meenemen zonder te betalen. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (09-014716)

Kop-staart botsing

EMMEN Vrijdagmiddag is een 31-jarige automobilist uit Emmen achter op de auto van een 40-jarige automobilist uit Emmen gebotst. De 31-jarige man reed over de Noordbargerstraat komende uit de richting van de Dordsestraat toen de 40-jarige man, die voor hem reed, plots remde. De 31-jarige man kon zijn voorligger niet meer ontwijken en botste achterop hem. De 40-jarige man is met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. (09-014797)

Beginnend bestuurders aangehouden

EMMEN Een 23-jarige automobilist uit Emmen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. De man viel op door zijn opvallend rijdgedrag op de Oosterbracht. Hierop kreeg de man een stopteken. Bij de ademanalyse blies de man 165 ug/l (0,4 promille). Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. (09-014855)

DIEVERBRUG In de nacht van vrijdag op zaterdag is op Het Vossenland een 19-jarige automobilist uit Dwingeloo aangehouden. De man bleek te hebben gedronken. Bij de ademanalyse blies de man 265 ug/l (0,6 promille). De man heeft hiervoor een bekeuring ontvangen. (09-014867)

EMMEN Op de Boslaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige automobilist uit Odoorn aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 670 ug/l (1,5 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (09-014869)

EMMEN Een 24-jarige automobilist uit Klazienaveen is in de vroege zaterdagochtend op de Weerdingerstraat aangehouden. Bij controle bleek dat de man had gedronken. Hij blies 255 ug/l (0,6 promille) bij de ademanalyse. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (09-014880)

Politie controleert verkeer

VLEDDER / MEPPEL Vrijdagmiddag is er een algemene verkeerscontrole gehouden in de omgeving van Vledder en Meppel. Hierbij zijn op de Solweg zijn twee bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. Eén van hen reed ruim 20 km te hard, de ander ruim 30 km te hard. Daarnaast heeft één bestuurder een bekeuring ontvangen voor het niet dragen van de autogordel en één bestuurder voor het niet voorlaten gaan van een medeweggebruiker bij het invoegen op de A32. (09-014766)

Aanhoudingen voor stelen tas

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 21-jarige vrouw en een 22-jarige vrouw, beiden uit Meppel, aangehouden voor het stelen van een tas. De vrouwen hadden eerder die avond gegeten bij een restaurant aan het Prinsenplein en daarbij de tas van de eigenaar gestolen. De politie kon de vrouwen aangehouden en zijn vervolgens meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. (09-014857)

Aanhouding huisvredebreuk

ASSEN Een 35-jarige man uit Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Rozenpad aangehouden. De man wilde bij een woning binnentreden en bedreigde hierbij de 21-jarige bewoonster. Zij alarmeerde hierop de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (09-014877)

Aanhouding voor bezit harddrugs

ASSEN Een 22-jarige man uit Assen is vrijdagmiddag op de Vredeveldseweg aangehouden voor het in bezit zijn van drugs. De man werd in eerste instantie aangehouden omdat hij nog een aantal openstaande boetes had staan en nog enkele dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Bij de controle bleek de man harddrugs bij zit te hebben. De man is hierop aangehouden, meegenomen naar het bureau en ingesloten. (09-014789)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280