Politie Gelderland-Zuid

Diefstal fiets verijdeld

Tiel, 28-02-2009 o Vrijdagmiddag zijn twee verdachten op aanwijzing van getuigen aangehouden. Zij worden er van verdacht een fiets te hebben willen stelen in de Westluidensestraat in Tiel.

Agenten hadden via de meldkamer gehoord dat er twee mannen van plan waren een fiets te stelen. Onderweg er naar toe, kregen zij van de meldkamer door dat getuigen hadden gezien dat de twee verdachte mannen bij iemand in de auto waren gestapt. Het kenteken was opgenomen en doorgegeven aan de agenten. Ook was er een goed signalement. De fiets werd door agenten veiliggesteld. Een andere eenheid had postgevat bij de woning waar de auto thuis zou horen. Even later werd de verdachte auto door een derde eenheid gesignaleerd op de Laan van Westroijen.

De auto werd langs de kant gezet. Achter het stuur zat een vrouw. Zij had met de hele zaak niets te maken. De twee mannen die ook in de auto zaten voldeden aan het signalement en werden aangehouden. De verdachten waren een 32-jarige inwoner van Tiel en een 32-jarige inwoner van Varik. De 32-jarige Tielenaar bekende de poging tot diefstal van de fiets. De 23-jarige man uit Varik zou alleen op de uitkijk hebben gestaan. Laatstgenoemde bleek met een Rechtelijke Machtiging helemaal niet vrij rond te mogen lopen. Hij werd weer teruggebracht naar de instelling waar hij thuis hoorde. De politie maakte proces-verbaal op. (14)

Laatst gewijzigd 28-02-2009 9:39 | © Regio Gelderland-Zuid |