Gemeente Rotterdam

Nr. 32
27 februari 2009

EMBARGO TOT ZATERDAG 28 FEBRUARI 15.30 UUR

Koninklijke Onderscheidingen voor echtpaar Stolk

Meneer en mevrouw Stolk ontvangen zaterdag 28 februari om 15.00 uur een Koninklijke Onderscheiding uit handen van wethouder Baljeu. Beiden worden ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Meneer Roel Stolk heeft de laatste 27 jaar, als penningmeester, een grote bijdrage geleverd aan de Reis- en Excursievereniging van de RET. De vereniging is onderdeel van de personeelsvereniging en organiseert dagtochten en reizen voor medewerkers tegen een kostprijs. Meneer Stolk heeft de vereniging financieel gezond gehouden en tot grote bloei gebracht. Daarbij nam hij een groot aandeel van het organiseer- en onderhandelingswerk op zich. Mevrouw Ria Stolk hielp mee in de organisatie en nam de administratie voor haar rekening.

Meneer Stolk zette zich daarnaast in als coördinator van de wekelijkse bowlingavonden en de maandelijkse bingodansant van de personeelsvereniging. Mevrouw Stolk was ook hierbij zijn rechterhand en zorgde voor de administratie en organisatie. Mevrouw Stolk organiseerde daarbij jaarlijkse beautydagen voor de dames van de vereniging.

Het echtpaar Stolk heeft naast al hun werk voor de personeelsvereniging zestien jaar gewerkt voor de vereniging voor Gepensioneerden van de RET. Meneer Stolk was tijdens zijn werk kaderlid van de Abva Kabo en is nu actief als bestuurslid van de Vereniging voor Eigenaren van zijn appartementencomplex.

De enorme decennialange inzet en enthousiasme van het echtpaar Stolk heeft heel veel betekend voor Rotterdam. Hun activiteiten en bijzondere betrokkenheid maken echter tot ver buiten Rotterdam grote indruk. Daarom heeft het Hare Majesteit behaagd het echtpaar Stolk te benoemen tot Ridders in de Orde van Oranje Nassau.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam