TROS

Hilversum, 25-02-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 28 februari
Radio 2 - 16.00 uur

NOVASTAR IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 28 februari ontvangt Daniël Dekker onderstaande gasten in TROS MUZIEKCAFÉ:

In thuisland België en Nederland wist de vanuit Antwerpen opererende Nederlander Joost Zweegers onder de naam Novastar flinke populariteit te vergaren, dankzij z'n albums 'Novastar' (2000) en 'Another Lonely Soul' (2004). Nu is de 'Nederlandse' Belg terug met zijn derde album 'Almost Bangor'.

Arno Kolenbrander is de voormalig Soundmixshow-finalist die een toptienhit scoorde met het door hem vertolkte 'Why God Why' uit de musical Miss Saigon. Na enkele jaren stilte verscheen in januari zijn album 'Terug Van Weggeweest'.

Het Rotterdamse viertal Re-play begon hits te scoren toen ze Nederlandstalige r&b gingen maken. We kennen ze van 'Ala Day' en 'Never nooit meer'. Momenteel staan zij in het theater met 'Lost in Music' waarin zij nummers zingen van onder anderen Aretha Franklin, Tina Turner, Gloria Estefan, Whitney Houston en Nina Simone, maar ook van groepen zoals The Supremes en The Ronettes.

De in de Verenigde Staten geboren Madeleine Peyroux verhuisde op 13-jarige leeftijd naar Parijs. Haar veelbelovende stemgeluid, frasering en timing laten zich vaak leiden tot een vergelijking met Billie Holiday. Haar nieuwe album heet 'Bare Bones'.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS