Ingezonden persbericht


Fiets en Wandelbeurs
Belevingsbeurs

Het voorjaar komt eraan. Nog een paar weken en Nederland trekt er weer massaal op uit: te voet of op de fiets voor een tochtje in eigen land of bij voorbeeld de Belgische Ardennen en wat dacht je van de Duitse Eifel. Ondertussen denkt men ook na voor leuke bestemmingen in de vakantie: van de Franse Jura tot het Thaise Chiang Mai.

Fietsen en wandelen zijn ín: goed voor het menselijke lichaam en het fris houden van de menselijke geest, maar uit onderzoek blijkt dat fiets- en wandelvakanties ook nog zorgen voor aanzienlijk minder milieuvervuiling

Bijna 400 standhouders

Bron van veel inspiratie en informatie is de Fiets en Wandelbeurs op 28 februari en 1 maart in de Amsterdam-RAI.

Bijna 400 standhouders zijn dit jaar aanwezig met hun reizen, hun landen, hun fiets- en wandelgebieden, hun hotels, campings en andere vormen van accommodatie, hun arrangementen, hun fietsen, buitensportartikelen en andere materialen voor een geslaagde fiets- of wandelreis.

Méér fietsen

Op de Fiets en Wandelbeurs zijn dit jaar aanzienlijk méér fietsen. Het fietstestparcours is groter dan ooit. Opmerkelijk aanwezig zijn de E-bikes, de elektrische fietsen die bij het trappen tegen een pittige wind in een handje kunnen helpen. Natuurlijk staat de fiets van de jaar, de Gazelle Chamonix Innergy, klaar voor een test. Dat geldt ook voor de nieuwe Santos met een V-snaar in plaats van een ketting.

Benelux Paviljoen

Hier vinden de bezoekers alles over: wandelnetwerken, fietsknooppunten, boerenlandpaden, klompenpaden, thematochten, blootvoetslopen, trekkershutten, voetveren, natuurkampeerterreinen, boerencampings, Stayokay-hostels, natuurvriendenhuizen, overnachten bij vrienden op de fiets, fietscafés, paalkamperen bij Staatsbosbeheer, overnachten samen met de hond in een hondvriendelijke bed & breakfasts

Méér landen

Ook dit jaar zijn er weer meer landen op de Fiets en Wandelbeurs met hun mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten. Nieuw is 2009 zijn: Hongarije, Zweden, Servië (met de Donau fietsroute) Turkije en Spanje.

Spanje Gastland

Spanje is meer dan friet van Piet en lol aan de Costa del Sol. Rond de Plaza Mayor laat Spanje zich zien als fiets- wandelland met Vías Verdes (groene wegen) en schapentrekroutes.

200 enthousiaste vrijwilligers

200 ervaren fietsers en wandelaars zitten klaar om de bezoekers te informeren over hun favoriete fiets- en wandelgebieden aan de hand van hun fotoboeken, kaarten en andere materialen. Hiervoor zijn op de beurs vier paviljoens met informanten ingericht:


· Fietsers informeren fietsers;


· Wandelaars informeren wandelaars;


· Het pelgrimspaviljoen met informatie over pelgrimsroutes;


· Het outdoorpracticum en de camping. Dit is gericht op materialen.

Lezingen in zeven zalen

In zeven zalen van het direct aan de beurshallen grenzende RAI-Congrescentrum nemen bekende auteurs en buitensporters hun bezoekers meer op hun tochten: van fietsen door religieus erfgoed in Brabant tot een expeditie naar Antarctica.

De Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam is op 28 februari en 1 maart open 10 -17 uur.

De toegang bedraagt 12, - Euro. In de voorverkoop via www.fietsenwandelbeurs.nl of in alle ANWB-winkels 10 Euro