Nederlandse Moslim Omroep
De 7e Hemel staat 28 februari in het teken van Jongeren in de Politiek.

Onterecht denken velen dat jongeren weinig geïnteresseerd zijn in de politiek. In hoeverre is dit waar? De maatschappelijke betrokkenheid onder jongeren is groot, maar zij zijn lang niet allemaal aangesloten bij een politieke organisatie. Jongeren vinden politiek wel degelijk belangrijk, alleen zijn zij weinig zichtbaar.

Eén van de reden dat jongeren niet participeren aan het politieke debat is, omdat zij het gevoel hebben dat ze niet serieus worden genomen. Jongeren zoeken daarom liever naar eigen middelen en methoden om invloed uit te oefenen en hun stem te laten horen. Zij zijn namelijk goed voor 22 Kamerzetels en kunnen dus veel bijdragen aan de ontwikkeling van de maatschappij.

Onze gasten zijn politiek betrokken en daar gaan wij het over hebben. Ze geven een illustratie van hun dagelijkse praktijk bij de verschillende politieke bestuurslagen waar zij deel van uitmaken. Ook vertellen ze haarfijn hoe het allemaal in zijn werk gaat en wat hun drijfveer is om politiek ofwel maatschappelijk betrokken te zijn.

De gasten zijn op verschillende niveau's actief. Selim Demirci is raadslid van Duurzaam Nederland en zit in de gemeenteraad van Oss. Ehssane Gounou is lid van de Provinciale Staten en tevens bestuurslid van de PvdA in Oss. Zij is het jongste staatslid in de provincie Brabant. Daarnaast hebben we Harry van de Molen actief als lokale gemeenteraadslid en voorzitter van de landelijke jongerenorganisatie van het CDA. De 23-jarige Manja Smits is sinds 2002 Tweede Kamerlid van de SP.

In de Islamquiz wordt Kido Koenig aan 3 pittige vragen onderworpen. Hij is voorzitter van de Nationale Jeugdraad.

Live-muziek wordt verzorgd door de Rotterdamse zanger Dwayne ook wel bekend als 'Dwayne Lace'. Hij heeft een enorme passie voor muziek en vertolkt dit in de vorm van zang. Dwayne timmert hard aan de weg! Hij treedt regelmatig op in het land en heeft in het voorprogramma gestaan van internationale artiesten als Montell Jordan en Donell Jones.
Hiernaast werkt Dwayne mee aan verschillende projecten met diverse artiesten. En daarnaast is hij een veel gevraagde backingvocalist. In de hoedanigheid als backingvocalist heeft Dwayne het podium gedeeld met artiesten als Anouk, Lee Towers & Caprice. Samen met zangeres Myrthe is Dwayne vorig jaar verschenen in de single ''Everything I own'' van de talentvolle artiest Masta.

De 7e hemel: Elke zaterdag van 17.00-18.00 uur verzorgd door NMO www.nmo.nl



Nederlandse Moslim Omroep