ProRail

Persbericht

26-02-2009

Werkzaamheden spoor Almelo

Geen treinen Almelo-Hengelo

In opdracht van ProRail werkt aannemer Van Hattum en Blankevoort komend weekend aan het spoor in Almelo en directe omgeving. De werkzaamheden vinden plaats vanaf zaterdag 28 februari 22.30 uur en duren tot zondag 1 maart 11.30 uur. Er is dan geen treinverkeer mogelijk tussen Almelo en Hengelo.

Almelo Verdiept

In Almelo bouwt aannemer Van Hattum en Blankevoort een verdiepte spoorligging. Dit weekend begint de aannemer met werkzaamheden aan de bovenleiding, daar waar de verdiepte bak aansluit op de bestaande spoorlijn Almelo-Hengelo. In het paasweekend (medio april) werkt de aannemer verder. Op 2 juni 2009 rijdt naar verwachting de eerste trein door de verdiepte bak.
Â

Opheffen overweg Deldensestraat

Vanaf 1 maart a.s. is de overweg Deldensestraat opgeheven. Dit weekend verricht de aannemer de daarvoor benodigde werkzaamheden. Het opheffen van de overweg Deldensestraat maakt onderdeel uit van de plannen om Almelo Verdiept te bouwen.
Â

Gevolgen voor het treinverkeer

Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er gedurende bovengenoemde periode geen treinen op het traject Almelo-Hengelo. Er rijden bussen in plaats van treinen. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl raadplegen of bellen met 0900-9292 (⬠0,70 p.m.). Internationale reizigers kunnen www.NSHispeed.nl raadplegen of bellen naar 0900-9296 (⬠0,35 p.m.). Ook NOS Teletekst paginaâs 754 en 752 geven actuele informatie.