Gemeente Lelystad

Informatiemarkt Oostvaarderswold zaterdag 28 februari

Tijdens de informatiemarkt over het Oostvaarderswold, zaterdag 28 februari, krijgen bezoekers een eerste indruk van de planvorming voor het Oostvaardershout en het Oostvaardersland.

Oostvaardersland

Oostvaardersland is de naam voor één groot te ontwikkelen aaneengesloten natuurgebied: van het nieuw te ontwikkelen natuur- en recreatiegebied Oostvaarderswold in het zuiden bij Almere tot het bestaande Oostvaardershout bij Lelystad, inclusief de Oostvaardersplassen. Wethouder Jop Fackeldey van Lelystad is, samen met medewerkers van Staatsbosbeheer, tijdens de informatiemarkt aanwezig om over de natuurontwikkeling met bewoners en andere geïnteresseerden in gesprek te gaan.

Samen werken aan natuurbeleving

Gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer werken aan aantrekkelijke publieksvriendelijke en gevarieerde vormen van natuurbeleving in de achtertuin van Lelystad. Deze achtertuin wordt gevormd door wat nu nog Hollandse Hout heet, maar in de toekomst de naam Oostvaardershout krijgt. Staatsbosbeheer werkt momenteel nog aan een visie voor dit gebied.

Uitloper van Oostvaardersplassen

Oostvaardershout wordt een uitloper van de Oostvaardersplassen en toegankelijk gemaakt voor de grote grazers: de edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen. Een dergelijk ontwikkeling betekent een aanpassing van het bestaande bosgebied, maar biedt ook kansen voor nieuwe vormen van natuurbeleving.

Allure

Al langer zijn er plannen voor een natuur- en activiteitencentrum in dit deel van het Oostvaardersland nabij Lelystad. Het centrum wordt de oostelijke poort en toegang tot het deelgebied Oostvaardersplassen. Door de inrichting en door concentraties van voorzieningen wordt het een plek met allure.

Klankbordgroep

Het is de bedoeling om bewoners en belangengroepen te betrekken bij de definitieve inrichting van het Oostvaardershout, middels de vorming van een klankbordgroep. De daarvoor binnenkort door Staatsbosbeheer af te ronden visie is daarvoor het uitgangspunt. Belangstellenden kunnen aanstaande zaterdag alvast kennis maken met de eerste ontwerpgedachten en van hun interesse voor deelname aan de klankbordgroep blijk geven.

Gratis pendelbussen

De informatiemarkt over het Oostvaarderswold is zaterdag 28 februari van 13.00 tot 16.00 uur in de schuur nabij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg bij de Oostvaardersplassen. Er is een programma met ondermeer natuurwandelingen onder leiding van gidsen en er is soep en warme chocolademelk. Vanaf station Lelystad Centrum rijden er tussen 12.45 en 16.15 uur gratis pendelbussen.
---