Gemeente Haren

Verkeershinder spoorwegovergang Zuidlaarderweg

zaterdag 28 februari

19/02/2009

Zoals u weet is vorig jaar de spoorwegovergang aan de Zuidlaarderweg vernieuwd. De gemeente heeft de oversteek verbeterd. ProRail heeft tegelijkertijd nieuwe slagbomen aangebracht. Zo is dit project door twee verschillende instanties gecombineerd en daardoor gelijktijdig uitgevoerd.

De eisen die ProRail stelt aan de juiste plek van slagbomen, hekjes, verlichting, markering etc. zijn ontzettend streng in verband met de veiligheid van alle spoorwegovergangen. Helaas heeft hun aannemer twee van de vier nieuwe slagbomen niet exact op de goede plek gezet maar enkele tientallen centimeters daarnaast. Voor ProRail is dit niet acceptabel, daardoor zit er voor de aannemer niets anders op dan dit te herstellen.

Dit gaat zaterdag 28 februari gebeuren. De overweg blijft toegankelijk maar zal voor de helft gestremd worden. Om het verkeer (zowel auto's en fietsers) veilig te laten oversteken zal er een tijdelijke verkeersinstallatie worden aangebracht. Bovendien zullen er verkeersregelaars aanwezig zijn.