Gemeente Veenendaal


Opening informatiecentrum Veenendaal-oost

Ontwikkelaars aanwezig met schetsontwerpen woningen

Â

Op zaterdag 28 februari 2009 wordt het i-centrum van de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost feestelijk geopend. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn inwoners van Veenendaal en andere geïnteresseerden van harte welkom in het nieuwe pand aan de Van Essenlaan 1. In Veenendaal-oost worden de komende jaren circa 3.200 woningen met daarbij behorende voorzieningen gerealiseerd. Het i-centrum wordt het centrale punt voor geïnteresseerden waar informatie verkrijgbaar is over de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost.

Â

Tijdens de openingsmanifestatie is het i-centrum vanaf 12.00 uur voor het eerst open voor het publiek.

In het i-centrum staat onder andere een van de grootste maquettes in de regio met een overzicht van het gehele plangebied, de omliggende bebouwing en de recentelijk ontwikkelde nieuwbouwwijk Dragonder-oost. Diverse ontwikkelaars tonen schetsontwerpen van de woningen in het eerste deelplan âBuurtstedeâ. De gemeente geeft informatie over de starterslening, koopsubsidie- en koopgarantregeling en het concept Nieuw Wonen. Uiteraard is ook informatie beschikbaar over de duurzame energievoorziening (DEVO). Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals een kinderboerderij, springkussen, knutseltent en ballonnenwedstrijd. De bijeenkomst heeft een inloopkarakter.

Â

Aan de oostkant van het Veenendaal komt een nieuwe woonwijk met ca. 3.200 nieuwbouwwoningen: Veenendaal-oost. Het wordt een afwisselende en inspirerende woonomgeving,waar iedereen zich thuis zal voelen. Jong en oud, met of zonder kinderen. In Veenendaal-oost is het landschap altijd dichtbij. Het is een wijk, waar stad en groen prachtig in elkaar overlopen. Bovendien komen hier veel faciliteiten en voorzieningen binnen handbereik. Een woonwijk om op te groeien, actief te zijn en oud te worden. Veenendaal-oost is de plek van je leven!