PERSBERICHT

Accell Group boekt winstgroei van 17% in 2008

Heerenveen, 27 februari 2009 - Accell Group N.V. heeft in 2008 een verdere groei van omzet en resultaat gerealiseerd. Door goede verkopen van fietsen, een betere product mix en de overname van Ghost steeg de omzet met 13% naar 53 8,0 miljoen (2007: 476,1 miljoen). Autonoom kwam de omzetgroei uit op 8%. De nettowinst steeg met 17% tot 28,6 miljoen (2007: 24,4 miljoen 1). Dit vertaalt zich in een toename van de nettowinst per aandeel met 14% naar 2,95 (2007: 2,60 1).

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "Over heel 2008 is onze winst met 17% gestegen. Dit is aan de bovenkant van de eerder uitgesproken verwachting van circa 15%, voornamelijk als gevolg van een goed vierde kwartaal. De omzetstijging over geheel 2008 bedroeg 13%, waarvan 8% autonoom. Een belangrijk deel van de omzetstijging werd gerealiseerd in de tweede helft van 2008, waarbij de autonome groei ruim 11% was. Daarnaast hebben we een belangrijke relatieve vermindering van het werkkapitaal gerealiseerd. De maatschappelijke en demografische trends waar Accell Group van profiteert blijven onverminderd aanwezig in onze markten. Aandacht voor gezondheid, milieu, vergrijzing en mobiliteit maakt dat fietsen voor steeds meer mensen een niet meer weg te denken onderdeel vormt van hun dagelijkse leven. Fietsen is bovendien een relatief goedkoop alternatief voor andere vormen van mobiliteit. Er zal meer gefietst gaan worden en dit heeft een relatie met de fietsenverkoop. Dit zien we ook terug in ons orderboek voor het nieuwe fietsseizoen dat op een hoger niveau ligt dan vorig jaar. Op basis van de duurzame trends en het huidige orderboek verwachten we nu voor 2009 een verdere toename van omzet en resultaat; verdere economische ontwikkelingen en onvoorziene omstandigheden voorbehouden,"

Winst per aandeel en dividend
De winst per aandeel uit gewone bedrijfsuitoefening op basis van het gemiddeld aantal uitstaande aandelen is in 2008 uitgekomen op 2,95. Dit is ee n toename van 14 % ten opzichte van de winst per aandeel in 2007 ( 2,60 1).

Aan de aandeelhouders zal worden voorgesteld een dividend uit te keren van 1,42 per aandeel (2007: 1,25) naar keuze te ontvangen in contanten of in aandelen. De pay-out ratio komt

hiermee uit op 48,1% (2007: 48,1%) en is daarmee in lijn met het dividendbeleid en ongewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Op basis van de slotkoers van 2008 ( 18,00) bedraagt het

dividendrendement 8%.

Belangrijkste ontwikkelingen in 2008
Ook in 2008 was de markt- en merkenstrategie van Accell Group succesvol. De omzet steeg met 13% naar 538,0 miljoen. De vraag naar fietsen in 2008 was goed. Vooral de elektrische fiets, waarvan de verkoop in aantallen met ruim 40% steeg, was populair. Andere innovatieve fietsen in


1 Exclusief de in boekjaar 2007 getroffen voorziening voor de mogelijke NMa-boete.
---





het trekking en ATB segment werden ook goed verkocht. Bij de fitnessapparatuur was een teruggang merkbaar. De omzet bij onderdelen en accessoires is positief beïnvloed door een grotere vraag naar onderhoud in het geval dat de fiets nog niet aan vervanging toe is en nog geen nieuwe fiets wordt aangeschaft.

Omzetspecificatie
(bedragen x miljoen)

Geografisch Per productgroep Nederland 235,4 Fietsen 404,2 Duitsland 124,6 Onderdelen en accessoires 93,9 Frankrijk 52,2 Fitness 39,9 Overige EU landen 78,7
Overige landen 47,1
Totaal 538,0 Totaal 538,0

Fietsen / fietsonderdelen & accessoires
In het segment fietsen / fietsonderdelen & accessoires steeg de omzet met 16% naar 498,6 miljoen (2007: 431,5 miljoen). De stijging werd m et name gedreven door de aanhoudend sterke vraag naar innovatieve en elektrische fietsen en een toename van de verkopen in Nederland en Duitsland. Daarnaast werd in het eerste kwartaal van 2008 Ghost overgenomen, een internationaal topmerk van hoogwaardige mountainbikes en racefietsen. Ook is er een belangrijke stijging van de omzet in onderdelen gerealiseerd.

Het aantal verkochte fietsen nam toe tot 974.000 (2007: 943.000) en de gemiddelde prijs van alle verkochte fietsen steeg door de verandering van de verkoopmix naar 415 (2007: 367). De acquisitie van Ghost, waarmee Accell Group in de top van de markt opereert, en de toename van de verkoop van elektrische fietsen hebben een belangrijke invloed gehad op de stijging van de gemiddelde prijs. Het aantal fietsen nam toe door een hogere afzet van elektrische fietsen en de groei van de afzet in Duitsland (onder andere door de overname van Ghost). In Frankrijk was sprake van een afname door de beëindiging van de productie en levering aan hypermarchés. Het segmentresultaat uit gewone bedrijfsuitoefening steeg met 10 miljoen tot 58,6 miljoen (2007: 48,6 miljoen). Van deze stijging werd ca. 60% aut onoom gerealiseerd.

Voor de Nederlandse fietsmerken Batavus, Koga en Sparta was 2008 wederom een goed jaar. De verkoop van elektrische fietsen en speciale doelgroepfietsen ontwikkelde zich goed, zowel in Nederland als in het buitenland. In het komende seizoen zullen sterkere motoren en meer technologieën voor elektrische fietsen worden toegepast om zo ook op andere prijsniveaus te kunnen leveren. De sterkere motoren bieden een betere trapondersteuning als heuvel op wordt gefietst, wat vooral ook buiten Nederland een belangrijk voordeel is.

De omzet van het geïntegreerde Winora en Hercules in Duitsland is in het afgelopen jaar gestegen. De toegenomen verkoop van fietsen in het sportieve programma van Hai en Ghost en van fietsen in het reguliere programma van Winora en Hercules heeft aan deze omzetgroei bijgedragen. De groei van verkopen van fietsonderdelen en accessoires in Duitsland was opnieuw goed. Door een investering in het magazijn bij Winora is de efficiëntie van de logistieke afhandeling van verkochte onderdelen verder verbeterd, waardoor de omzet verder kan toenemen. In de Duitse markt is een toenemende belangstelling voor sportieve fietsen; het overgenomen
---





merk Ghost vormt hierbij een prima aanvulling. Daarnaast staat de fiets volop in de belangstelling als mogelijke oplossing voor mobiliteitsproblemen en milieuvraagstukken (CO2 reductie).

In Frankrijk kende Accell Group met haar internationale topmerk Lapierre wederom een goed jaar. De omzetgroei werd gesteund door zowel de thuismarkt als groei in export. Daar waar er vorig jaar nog fietsen aan de hypermarchés werden geleverd, werkte Mercier in 2008 alleen nog aan de assemblage van fietsen voor Lapierre en de stadsfietsprojecten van JCDecaux. Fietsen voor nieuwe projecten van JCDecaux werden o.a. geleverd in Luxemburg, Nancy en Nantes. Daarnaast werden er fietsen voor het Vélib' project in Parijs gerepareerd en werden onderdelen geleverd.

De export van hoofdzakelijk sportieve fietsen naar Spanje, Oostenrijk en Zwitserland nam toe. De omzet in Scandinavië (Tunturi) en België (Brasseur) steeg.

Onder invloed van de financiële ontwikkelingen in Noord-Amerika, is de omzet van Seattle Bike Supply (SBS) minder snel gestegen dan verwacht, zowel in fietsen als in onderdelen. De distributie van Lapierre via het dealernetwerk van SBS in Noord-Amerika groeit verder. Ook in Noord-Amerika neemt de belangstelling voor fietsen toe als goedkoop en gezond alternatief voor andere vormen van mobiliteit op de korte afstand.

Fitness
De omzet in het fitnesssegment daalde het afgelopen jaar naar 39,9 miljoen (2007: 45,0 miljoen), zijnde 7% van de totale omzet van Accell Group. Met name het laatste kwartaal was zwak door toedoen van de snelle verslechtering van de economische omstandigheden, waarbij voornamelijk de verkopen in Engeland en buiten Europa terugvielen. Het operationele segmentresultaat van fitness daalde in 2008 naar -/- 0,7 miljoen (2007: 0,8 miljoen), exclusief

reorganisatiekosten en impairment goodwill. De resultaten bij fitness zijn beïnvloed door de lagere omzet en door actiematige verkopen aan het einde van het jaar. De omzetdaling werd ook beïnvloed door negatieve valuta-effecten van ca. 1,6 miljoen. In 2008 is ca. 1,0 miljoen aan reorganisatiekosten genomen. Tevens is in verband met de tegenvallende omzet en resultaat de goodwill ( 2,3 miljoen) afgeboekt ten laste van he t resultaat 2008.

In het afgelopen boekjaar is sterk in de organisatie ingegrepen. De productie in Estland is afgebouwd en de inkoop is nu volledig geconcentreerd in Azië. Daarnaast werden de R&D en inkoopactiviteiten in Finland stopgezet en gecentraliseerd op de hoofdvestiging in Nederland. De verkoopkantoren en magazijnen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn gesloten en het voorraadbeheer is overgedragen aan de lokale distributeurs. Deze markten worden nu centraal vanuit Nederland aangestuurd. Hierbij zijn in totaal ongeveer 25 arbeidsplaatsen vervallen. Naast het hoofdkantoor in Nederland (Almere) heeft de fitnessdivisie nu nog verkoopvestigingen, inclusief magazijn, in Finland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Een aantal distributeurs wordt rechtstreeks vanuit productielocaties beleverd.

Op de korte termijn hebben deze maatregelen vooral als effect dat het werkkapitaalbeslag van de fitnessdivisie (momenteel ca. 25 miljoen) op de g roep als geheel zal verminderen. Voor 2009 worden verdere maatregelen genomen om de omzet en het resultaat te verbeteren. Op middellange termijn zullen alle strategische opties worden bekeken.


---





Belangrijke financiële ontwikkelingen in 2008
In totaal steeg de omzet in 2008 met 13% naar 538 ,0 miljoen. De stijging die voor 8%

autonoom was, werd mede gedreven door de aanhoudende vraag naar elektrische fietsen. Het overige deel van de omzetgroei (5%) wordt verklaard door de overname van Ghost dat per 1 maart 2008 in de consolidatie is opgenomen.

De toegevoegde waarde (netto omzet minus materiaalkosten en inbound transportkosten) als percentage van de omzet kwam uit op 37% (2007: 37,7%). Deze geringe afname werd voornamelijk veroorzaakt door een toegenomen uitbesteding en hogere transportkosten. De absolute toegevoegde waarde steeg met 10% naar 19 9,0 miljoen (2007: 179,5 miljoen).

Omdat met de meeste leveranciers seizoensprijzen worden afgesproken, is de invloed van prijsstijgingen en -dalingen van grondstoffen en onderdelen gedurende het seizoen gering.

De operationele kosten daalden als percentage van de omzet naar 28% (2007: 29,4%). Deze daling was zowel het gevolg van relatief lagere personeelskosten als van relatief lagere overige bedrijfskosten. De marketingkosten bedroegen in 2008 net als in 2007 tussen de 3% en 4% van de omzet. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en bijzondere waardeverminderingen (EBITDA) steeg met 22% naar 55,3 miljoen (2007: 45,3 mil joen). Na aftrek van de impairment van de goodwill van de fitnessdivisie, bedroeg het bedrijfsresultaat (EBIT) 46,2 miljoen (2007: 39,6 miljoen). In procenten van de omzet (operationele marge) steeg het bedrijfsresultaat naar 8,6% (2007: 8,3%).

De rentekosten stegen met 6% onder invloed van het kapitaalgebruik en de financiering van de overname van Ghost. De belastingen stegen met 23% naar 11,8 miljoen; de gemiddelde

belastingdruk exclusief de impairment van goodwill daalde naar 27,7% (2007: 28,3%).

De stijging van de nettowinst met 17% is berekend op basis van de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening in 2007 (exclusief de voorziening voor de NMa-boete van 4,6 miljoen). De

autonome groei van de nettowinst was circa 8%.

Een aantal publicaties gaat uit van de nettowinst in 2007 inclusief de voorziening voor de NMa- boete. Inclusief deze voorziening komt de stijging van de nettowinst in 2008 uit op 44% en stijgt de winst per aandeel 40% ( 2,95 ten opzichte van 2,11).

Het balanstotaal is door toename van de bedrijfsactiviteiten en de acquisitie van Ghost gestegen tot 335,4 miljoen (2007: 277,6 miljoen). Het to tale werkkapitaal bedroeg 158,2 miljoen (2007: 152,5 miljoen); in relatie tot de omzet be droeg het werkkapitaal 29,4% (2007: 32%). Het effect van acquisities hierina was 12,54 miljoen. De voorraden namen autonoom toe met 5% bij een autonome omzetstijging van 8%. De debiteuren stegen beperkt ten opzichte van boekjaar 2007. De handelscrediteuren namen sterk toe als gevolg van langere betalingstermijnen en hogere zeilende voorraden. Het werkkapitaal exclusief de consolidatie van acquisities nam in absolute termen af.

Door de acquisitie en de ontwikkeling van het werkkapitaal is het werkzaam vermogen toegenomen naar 263,1 miljoen. Het rendement op h et werkzaam vermogen per ultimo boekjaar kwam uit op 17,5% (2007: 17,7%). Het eigen vermogen per ultimo boekjaar bedroeg 132,1 miljoen (2007: 107,1 miljoen).


---





De solvabiliteit per ultimo boekjaar is 39,4% (2007: 38,6%). Het totaal aan leningen en bankkrediet bedroeg ultimo boekjaar 99,6 miljoen (2007: 99,8 miljoen). De financieringsratio Net Debt / EBITDA verbeterde naar 1,80 (2007: 2,20). Deze ratio bleef hiermee ruim beneden de 3-3,5 die in de kredietovereenkomsten is opgenomen.

De operationele kasstroom voor werkkapitaal bedroeg 39,2 miljoen (2007: 31,0 miljoen). De kasstroom uit operationele activiteiten nam toe naar 42,8 miljoen (2007: 4,6 miljoen). De grotere operationele kasstroom wordt voor een groot deel verklaard doordat het werkkapitaal zonder de consolidatie van acquisities afnam (als percentage van de omzet van 32% naar 29,4%).

Vooruitzichten
De maatschappelijke en demografische trends op het gebied van gezondheid, milieu, vergrijzing en mobiliteit zullen ook in de komende jaren een stabiel fundament vormen onder het business model van Accell Group. Wat daarbij helpt is dat de het overgrote deel van de activiteiten van Accell Group is gericht op die landen waar fietsen al een bovengemiddelde mate van beleving kent en associatie oproept met deze trends. Het zijn landen waarin hoogwaardige fietsen een duidelijke plaats hebben verworven in de maatschappij en waar fietsen in hoge mate worden gebruikt in het dagelijkse leven. In deze landen zal de fiets ook in mindere economische tijden snel worden gezien als een gezond, duurzaam en vooral ook een goedkoop alternatief voor andere vormen van mobiliteit.

De verwachting is dat in de komende jaren steeds meer nationale en regionale overheden initiatieven zullen ontplooien om het fietsgebruik te bevorderen, onder andere ter verbetering van de bereikbaarheid van binnensteden, vermindering van de uitstoot van CO2 en bevordering van de gezondheid. Meer senioren zullen recreatief willen bewegen op de fiets en daarnaast zorgt het gebruik van de fiets in plaats van de auto voor een eenvoudige en duidelijke kostenbesparing. Juist als het economisch minder gaat, zal vaker de fiets worden gepakt voor onder meer woon- werkverkeer of voor (sportieve) ontspanning.

Nederland is al jaren een fietsland bij uitstek, maar wordt nu ook steeds meer door het buitenland gezien als toonaangevend en trendzettend op het gebied van fietsen en fietsgebruik. Dat biedt mogelijkheden voor verdere internationale groei van Accell Group. Zo is er een toenemende vraag in veel landen naar elektrische fietsen. Met sterkere motoren en nieuwe technologieën, waardoor een uitgebreider modellenprogramma kan worden aangeboden, wordt hier verder invulling aan gegeven.

Om continu in te spelen op de genoemde structurele trends zal Accell Group de huidige merken- en marketingstrategie blijven inzetten om innovatieve fiets- en fitnessproducten te leveren die consumenten aanspreken Ondersteuning van de merken, intensieve samenwerking met de gespecialiseerde vakhandel en gerichte marketing blijven daarbij ook in 2009 belangrijke uitgangspunten. Juist in tijden waarin consumenten meer letten op hun besteedbaar inkomen is het aantonen van de meerwaarde in kwaliteit en service belangrijk om consumenten aan te spreken. In dat kader zal Accell Group in 2009 in de marketing en communicatie ook meer aandacht gaan besteden aan het gezonde en duurzame karakter van haar producten.


---





Verwachting
Accell Group is ervan overtuigd dat er in 2009 en daaropvolgende jaren meer zal worden gefietst. In deze economische onzekere tijden is het echter lastiger de directe relatie tussen fietsgebruik en de aankoop van fietsen te voorspellen. Duurzame trends daarentegen zullen de fietsverkoop blijven stimuleren.

Het orderboek van Accell Group voor het komend fietsseizoen is op dit moment beter gevuld dan vorig jaar. Op basis van de genoemde trends en het huidige orderboek wordt nu voor 2009 een verdere toename verwacht van omzet en resultaat; verdere economische ontwikkelingen en onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

/ / / / / / /

Profiel Accell Group
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen die actief is in het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij de lange traditie in hun respectievelijke markten vaak een belangrijke rol speelt. Met bekende merknamen als Batavus, Bremshey, Ghost, Hai, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi, Winora en XLC hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (44% van de omzet), Duitsland (23%) en Frankrijk (10%). Andere EU landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk nemen 15% voor hun rekening. De overige 8% van de omzet komt uit landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.

Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor `home use' fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2008 538,0 miljoen en de nettowinst 28,6 miljoen. De aandelen Accell Group worden ver handeld op Euronext Amsterdam.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) tel: (+31) 0513-638701 Hielke Sybesma, lid Raad van Bestuur (CFO) tel: +(31) 0513-638702 Website: www.accell-group.com

Persconferentie:
Vandaag, 27 februari 2009 - Okura Hotel, Amsterdam (Ballroom I), ontvangst: 9.30 uur; aanvang 10.00 uur

Analistenbijeenkomst
Vandaag, 27 februari 2009 - Okura Hotel, Amsterdam (Ballroom I), ontvangst: 12.00 uur; aanvang 12.30 uur


---





Bijlagen

- Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening per 31-12-2008 en gegevens per aandeel
- Verkorte geconsolideerde balans per 31-12-2008
- Verkort kasstroomoverzicht per 31-12-2008

- Verkort overzicht vermogensmutaties per 31-12-2008
- Toelichtingen


* * *
* *
---


---





VERKORTE GECONSOLIDEERDE WINST- EN VERLIESREKENING (bedragen in x 1.000)

2008 2007

Netto-omzet 538.035 476.073

Kosten grond en hulpstoffen (339.005) (296.531) Personeelskosten (71.540) (67.473) Afschrijvingen (6.881) (5.782) Bijzondere waardevermindering goodwill (2.306) - Overige bedrijfskosten (72.147) (66.721) (491.879) (436.507)

Bedrijfsresultaat 46.156 39.566

Resultaat deelnemingen 178 72 Financiële baten en lasten (5.953) (5.593)

Resultaat voor belastingen 40.381 34.045

Belastingen (11.814) (9.621)

Nettowinst voor voorziening NMa 28.567 24.424

Voorziening NMa - (4.610)

Nettowinst 28.567 19.814

Winst per aandeel 1)
(bedragen in )

Winst per aandeel 2,95 2,60 Aantal uitstaande aandelen ultimo 9.778.172 9.492.950 Gewogen gemiddeld aantal uitstaande aandelen 9.671.409 9.406.740


1) de winst per aandeel is berekend op basis van het gewogen gemiddeld aantal uitstaande aandelen en op basis van de nettowinst exclusief de dotatie aan de voorziening voor mogelijke NMa-boete in 2007.


---





VERKORTE GECONSOLIDEERDE BALANS (voor winstbestemming) (bedragen in * 1.000)

31 december 2008 31 december 2007 Activa

Vaste activa
Materiële vaste activa 61.329 54.882 Immateriële vaste activa 39.611 13.254 Financiële vaste activa 9.539 9.847

Vlottende activa
Voorraden 136.050 119.247 Vorderingen 88.891 80.401

Totaal 335.420 277.631

Passiva

Groepsvermogen 132.123 107.081 Voorzieningen 31.291 16.947 Langlopende schulden 65.716 49.898 Bankkredieten 33.926 49.897 Overige kortlopende schulden 72.364 53.808

Totaal 335.420 277.631


---





VERKORT KASSTROOMOVERZICHT
(bedragen in * 1.000)

2008 2007 Kasstroom uit operationele activiteiten
Bedrijfsresultaat 46.156 34.956 Resultaat deelnemingen 178 72 Betaalde en ontvangen rente (6.024) (5.287) Betaalde vennootschapsbelasting (11.132) (9.649) Afschrijvingen 6.881 5.782 Bijzondere waardevermindering goodwill 2.306 - Op aandelen gebaseerde betalingen 234 140 Mutaties voorzieningen 590 4.938 Operationele kasstroom voor werkkapitaal
39.189 30.952 Mutaties werkkapitaal 3.621 (26.391) Netto kasstroom inzake operationele activiteiten
42.810 4.561

Kasstroom inzake investeringsactiviteiten
Mutaties in materiële vaste activa (7.370) (10.064) Mutaties in immateriële vaste activa (2.937) (31) Mutaties in financiële vaste activa 248 155 Verwerving van dochterondernemingen (20.179) (4.575) Netto kasstroom inzake investeringsactiviteiten (30.238) (14.515)

Kasstroom inzake financieringsactiviteiten
Mutaties bankleningen en bankkredieten (7.525) 13.416 Dividenduitkeringen (4.557) (3.744) Aandelen- en optieregelingen - 425 Netto kasstroom inzake financieringsactiviteiten
(12.082) 10.097

Netto kasstroom 490 143

(53) Effect valutaomrekening liquide middelen (58) Mutatie liquide middelen 432 90


10





VERKORT GECONSOLIDEERD OVERZICHT VERMOGENSMUTATIES

(bedragen in * 1.000)

2008 2007

Stand per 31 december vorig boekjaar 107.081 91.918 Dividend (4.557) (3.744) Optieregeling 234 565 Overige mutaties 798 (1.472) Nettowinst lopend boekjaar 28.567 19.814

Stand per 31 december huidig boekjaar 132.123 107.081


---





TOELICHTINGEN

Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling
De jaarrekening over het boekjaar 2008 van Accell Group N.V. bevat een overzicht van de gehanteerde grondslagen voor financiële verslaggeving. De hierin uiteengezette grondslagen zijn in overeenstemming met de door de International Accounting Standards Board (IASB) vastgestelde en door de Europese Commissie goedgekeurde standaarden die van toepassing zijn op 31 december 2008. De grondslagen zijn consistent toegepast voor alle gepresenteerde perioden in dit persbericht.

Toepassing van nieuwe en gewijzigde IFRS
Accell Group N.V. heeft alle in het verslagjaar van toepassing zijnde nieuwe en gewijzigde standaarden en interpretaties toegepast, welke door de IASB zijn vastgesteld en door de Europese Commissie zijn goedgekeurd en welke van kracht zijn voor perioden beginnend op 1 januari 2008. De toepassing van de nieuwe en gewijzigde standaarden heeft in het jaar 2008 niet geresulteerd in wijzigingen in de verslaggevingstandaarden van Accell Group N.V. Accell Group N.V. heeft besloten om nieuwe of gewijzigde standaarden met een effectieve werking na 31 december 2008 niet vervroegd toe te passen.

Presentatiewijzigingen
In de jaarrekening 2008 is een presentatiewijziging doorgevoerd, welke geen effect heeft op het vermogen en het resultaat. In overeenstemming met IAS 8 zijn de vergelijkende cijfers over 2007 aangepast. De presentatiewijziging betreft een wijziging in het kasstroomoverzicht; hierin zijn de niet- gerealiseerde valuta omrekeningseffecten direct op regelniveau gecorrigeerd.

De presentatiewijziging heeft tot de veranderingen in de vergelijkende cijfers van het kasstroomoverzicht geleid:

Oud 2007 Nieuw 2007 ( * 1.000) ( * 1.000) Operationele kasstroom voor werkkapitaal 30.872 30.952 Netto kasstroom inzake operationele activiteiten 5.870 4.561 Netto kasstroom inzake investeringsactiviteiten (14.043) (14.515) Netto kasstroom inzake financieringsactiviteiten 8.263 10.097 Netto kasstroom 90 143 Effect valutaomrekening liquide middelen 0 (53)

Overig
Dit verkorte bericht is op 26 februari 2009 goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van Accell Group N.V. Op dit verkorte bericht heeft geen accountscontrole plaatsgevonden. Voor het inzicht dat is vereist voor een verantwoorde oordeelsvorming omtrent de financiële positie en de resultaten van Accell Group N.V. dient dit persbericht te worden gelezen in samenhang met de jaarrekening. Accell Group N.V. zal het jaarverslag 2008 uiterlijk 31 maart 2009 publiceren. De jaarrekening 2008 wordt op 23 april 2009 ter vaststelling aangeboden aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.


* * *
* *
---

12






---- --