Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alfa Romeo en Astrum Automotive openen als Wensink Galleria meerdere dealerschappen

ALFA ROMEO NEDERLAND B.V.

Alfa Romeo Nederland en holdingmaatschappij Astrum Automotive hebben overeenstemming bereikt over de opening van drie nieuwe Alfa Romeo dealerschappen. Zowel in Apeldoorn, Arnhem als Zwolle opent Astrum Automotive met ingang van 27 maart a.s. een zogeheten Wensink Galleria, conform de huisstijl van Alfa Romeo. De drie Galleria's worden geïntegreerd in de bestaande Wensink autobedrijven in de drie steden, maar zijn duidelijk herkenbaar en richten zich als officiële dealer voor verkoop en service op de clientèle van Alfa Romeo. De drie nieuwe dealerschappen zijn een aanzienlijke versterking van Alfa Romeo in het oosten van het land.

Sterke partner
Jan Wouter Kleinjan, algemeen directeur Alfa Romeo: 'De afgelopen tijd hebben we intensief contact gehad met Ron Wensink, de algemeen directeur van Astrum Automotive. Wij zien een hele goede match tussen Wensink en Alfa Romeo. De passie en emotie die Alfa Romeo kenmerken plus het bouwen aan een solide toekomst sluiten aan op zijn bedrijfsfilosofie. De nieuwe samenwerking met zo'n sterke partner past in ons groeiscenario. Wij zijn daarom erg verheugd met de opening van drie nieuwe dealerschappen op eersteklas locaties. Het helpt ons bij het verstevigen van de positie van Alfa Romeo in de Nederlandse markt. Bovendien betekent de naam Wensink heel veel in de autobranche.'

Merk met beleving
Ron Wensink, algemeen directeur: 'We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om onze beoogde groeidoelstellingen te realiseren. We gaan daarbij niet over één nacht ijs en onderzoeken goed welk merk er binnen de filosofie van Astrum past. Alfa Romeo is zo'n merk met veel uitstraling en beleving. We zien dit dan ook als een welkome aanvulling. Juist in deze economische turbulente tijden gaan wij op gepaste wijze door met de uitvoering van onze groeistrategie. Met Alfa Romeo erbij vertegenwoordigen wij nu zes merken: Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge en dus Alfa Romeo. Alfa Romeo-rijders kunnen rekenen op optimale serviceverlening, hetgeen verankerd is in de missie van Astrum Automotive, namelijk het behoren tot de meest klantvriendelijke dealers van Nederland. In de betreffende showrooms wordt een specifieke Alfa-ruimte ingericht, waarbij de merkbeleving centraal staat. Ook worden de werkplaatsen en magazijnen voorbereid op de komst van het Italiaanse merk, zodat Wensink Galleria direct vanaf de start het hoge serviceniveau kan waarmaken.'

Over Astrum Automotive
Astrum Automotive B.V. is een van de grotere spelers in de mobiliteitssector in Nederland. De 650 medewerkers houden zich vanuit 25 vestigingen bezig met verkoop, onderhoud, reparatie en schadeherstel van nieuwe en gebruikte personen-, bestel- en vrachtwagens alsmede de verkoop van originele onderdelen.

EINDE BERICHT
Fotobijschrift:

De meegestuurde foto kan rechtenvrij bij dit bericht worden gebruikt. Op de foto van links naar rechts: Jan Wouter Kleinjan (Alfa Romeo Nederland, Laurens Stigter, Tako de Jong en Ron Wensink (allen Astrum Automotive).

Contactgegevens Astrum Automotive: Postbus 529, 8000 AM Zwolle, telefoonnummer 038-4255755, www.astrum.nl

Datum: 26 februari 2009