Ingezonden persbericht


Persbericht

Capital ID sluit jaar 2008 positief af en verwacht groei door economische ontwikkelingen

Zwolle, 26 februari 2009 - Capital ID, specialist in software voor marketing operations management (MOM), verwacht in 2009 een verdere uitbreiding van zowel haar klantenbestand als op het gebied van productinnovatie. Juist tijdens de huidige economische ontwikkelingen bespaart haar marketing operations management (MOM) platform, ID manager, marketeers kosten. Het jaar 2008 - waarin Capital ID wederom opgenomen is door toonaangevend onderzoeksbureau Gartner, diverse internationale partnerships is aangegaan is succesvol gebleken.

Het genereren van management informatie omtrent marketingbestedingen wordt steeds belangrijker, meent Dennis Steen, CEO van Capital ID. "Met de huidige staat van de economie zijn bedrijven op zoek naar kostenbesparende werkmethodes. Juist onze software kan bedrijven veel geld besparen. Met ID manager worden marketing processen geautomatiseerd. Dit zorgt voor vermindering van tijdbesteding en kosten. Men weet precies hoe marketingbudgetten besteed worden en in sommige gevallen lopen die besparingen op tot miljoenen euro's."

Het jaar 2008 is voor Capital ID positief verlopen, al waren er ook een aantal tegenslagen. Het Zwolse bedrijf is dat jaar internationaal gaan opereren; er is zowel een vestiging geopend in Engeland als in de Verenigde Staten. Met name de Engelse vestiging loopt goed. Er zijn een aantal overeenkomsten afgesloten in 2008 en de toekomst ziet er op dat gebied ook rooskleurig uit. Capital ID heeft zich voorlopig teruggetrokken uit de Verenigde Staten. Dit betekende automatisch ook het vertrek van Luke McKeever, die hier als CEO verantwoordelijk was.

Internationaal is Capital ID ook een aantal belangrijke partnerships aangegaan met, onder andere, METIA en Charterhouse. Beide organisaties gaan ID manager rechtstreeks verkopen. "Tegenwoordig staan marketeers steeds meer onder druk om efficiënter te werken. Hiervoor zijn zij hard op zoek naar goedkopere mogelijkheden. Ik ben verheugd over onze partnership met Capital ID, die met ID manager mogelijkheden aan klantenorganisaties biedt. Dit is voor beide partijen een mooie kans", zegt Steve Ellis, CEO van Metia.

Daarnaast is de business unit ID Interactive verzelfstandigd via een management buy out. Het huidige management van ID interactive, Max Schrevelius en Arnout Schutte, heeft het bedrijfsonderdeel van voormalig moederbedrijf Capital ID overgenomen. Steen: "Max en Arnout hebben de afgelopen jaren duidelijk bewezen dat zij geboren ondernemers zijn. Ik heb enorm respect voor hun keuze en hun ondernemerschap en uiteraard blijven we nauw samenwerken."

Verder is onlangs bekend geworden dat Capital ID wederom is opgenomen in het Gartner Magic Quadrant rapport. "Dat is geweldig nieuws", stelt Steen. "Ons bedrijf heeft een betere positie ingenomen vergeleken met het jaar daarvoor. In deze economisch onzekere tijd is dat een zeer bijzondere en stimulerende prestatie en bevestiging voor onze relatie en medewerkers dat we goed bezig zijn."

De verwachtingen voor 2009 zijn positief. Het bedrijf is in de afgelopen zes jaar gegroeid, de omzet is gestegen en Capital ID is winstgevend. Steen: "Onze bestaande relaties zien de voordelen en besparingen en blijven investeren in ID manager. Daarnaast merken we dat er meer belangstelling is van ondernemingen voor onze software. Wij zoeken nog steeds nieuwe collega's en investeren volop in de onderneming."

Capital ID BV - Assiesplein 1- 8011 XD Zwolle
Tel: 038-4229999 - e-mail: info@capitalid.nl - internet: www.capitalid.nl

Over Capital ID
Capital ID richt zich op het automatiseren van marketingcommunicatie. Met de eigen ontwikkelde software genaamd 'ID manager' is Capital ID marktleider en internationale speler op het gebied van marketing operations management (MOM) en digital asset management (DAM) en werkt voor marktleiders als Randstad Holding, Starbucks, AkzoNobel, Rabobank, OHRA, Grolsch, Rijksoverheid. Onder internationale partners vallen onder andere METIA, Charterhouse, NykampNyboer en MRMLOGIQ. Capital ID wordt geleid door Dennis Steen en Andréy Prins. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle. Voor meer informatie zie www.capitalid.com.


---

Capital ID BV - e-mail: info@capitalid.com - internet: www.capitalid.com

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Marleen Lassche - tel: 055 3663034 - e-mail: marleen@influx-pr.com Of Capital ID - Dennis Steen - tel: 06 51420626 - e-mail: d.steen@capitalid.nl