Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 26 februari 2009

---


Katwijk Verdachte van beroving aangehouden
De politie van Katwijk heeft een 27 jarige man uit Katwijk aangehouden die ervan wordt verdacht een 18 jarige jongen uit Katwijk te hebben beroofd. De beroving gebeurde zaterdag 6 december even na 21.30 uur. Het slachtoffer had bij de automaat op de hoek Hoorneslaan/Hoornesplein net het geld weggenomen toen er opeens een jongen achter hem stond. Met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigde hij de Katwijker en beroofde hem van zijn geld. Een man bij de bushalte wist de Katwijker te vertellen dat hij een jongen zag wegrennen in de richting van de drie torenflats.
Politieonderzoek leidde tot de aanhouding van de verdachte. De Katwijker is op 13 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris en die besloot dat hij nog veertien dagen langer in voorlopige hechtenis moet blijven.


Gouda Verdachten aangehouden voor tassenroof
De politie heeft woensdag 25 februari drie jongen uit Gouda aangehouden.Tegen hen zijn verdenkingen dat zij rond 17.30 uur onder het fietsen een tas uit de fietstas van een oudere vrouw haalden. Dit gebeurde op de Goverwellesingel. Agenten hadden de jongens in het zicht en konden na de ontdekking van de diefstal snel ingrijpen. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Van een tasjesroof eerder die middag is nog geen verdachte aangehouden. Een oudere vrouw uit Gouda werd hiervan rond 14.10 uur het slachtoffer van. Het gebeurde tussen het winkelcentrum Goverwelle en de Middenmolenlaan. De dader pakte de handtas van de vrouw uit het mandje van de rollator waarmee de vrouw liep, stapte op een fiets en reed hard weg. De vrouw die door het voorval ten val was gekomen liep daardoor een gekneusde heup op.

De politie vraagt een ieder die informatie heeft over deze diefstallen of daders contact op te nemen met de politie in Gouda. Dit kan via 0900-8844. Indien u wel informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.


---------------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326