Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Aanleg rotonde N 484 Leerdam/Vianen


---

AANLEG ROTONDE N 484 LEERDAM/VIANEN

Vanwege werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt provincialeweg N 484/ Dorpsweg - Kortgerecht gelegen op de grens van gemeente Leerdam en gemeente Vianen is de aansluiting provincialeweg/ Dorpsweg vanaf 9 maart tot eind mei 2009 afgesloten.

Gemotoriseerd verkeer N 484
Voor het doorgaand gemotoriseerde verkeer blijft de N 484, route Leerdam - A2, in beide richtingen beschikbaar. Het verkeer wordt met een verkeersregelinstallatie langs het werkvak geleid. In de eerste fase (ca 5 weken) zal dit incidenteel gebeuren tussen 9.00 u. en 15.00 u. In de tweede fase (ca 6 weken) zal de verkeersregelinstallatie dag en nacht in gebruik blijven.

Dorpsweg
Het doorgaand gemotoriseerd verkeer van en naar Zijderveld wordt omgeleid via de provincialeweg N 484 en de Kerkweg. Het doorgaand (brom-)fietsverkeer kan steeds gebruik blijven maken van de route over de Dorpsweg. Waar nodig worden er op de werklocatie tijdelijke fietspaden aangelegd.

Tijdelijke afsluiting Kortgerecht
In de tweede fase wordt ook de aansluiting provinciale weg N 484/ Kortgerecht voor het doorgaande gemotoriseerd verkeer afgesloten. Bestemmingsverkeer is mogelijk via de aansluiting provincialeweg N 484/ Over Boeicop. (Brom-)fietsverkeer kan steeds gebruik blijven maken van de route over het Kortgerecht. Waar nodig worden er op de werklocatie tijdelijke fietspaden aangelegd.

Bereikbaarheid hulpdiensten
Bovenstaande verkeersmaatregelen zijn tot stand gekomen na overleg met politie, brandweer en ambulance. Zijderveld is bereikbaar via de Kerkweg. Kortgerecht is in fase 2 bereikbaar via de aansluiting provincialeweg N 484/ Over Boeicop.

Openbaar vervoer
De lijnbusdiensten over de provinciale weg N 484 blijven in bedrijf.

Volledige afsluiting voor laatste asfaltlaag
Voor het aanbrengen van de laatste asfaltlaag zal in de eindfase van het werk de provinciale weg N 484 één dag en/of nacht volledig worden afgesloten. Nadere informatie hierover volgt zodra de exacte datum bekend is.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 7240


---