Ingezonden persbericht


--PERSBERICHT--

General manager (25) Stageplaza.nl: "Crisis? Welnee! Juist nu kloppen bedrijven bij ons aan."

AMSTERDAM, 26 februari 2009 - 'Crisis biedt gouden kansen voor studenten op zoek naar een stage.' Deze week pakte Editie NL in haar uitzending van 18.00 uur uit met een groot item over stagiaires, die tijdens de recessie meer dan ooit in trek zijn bij werkgevers. "Het worden zware tijden voor uitzendbureaus", aldus Dominic Bakker, general manager Stageplaza. "Stageplaza heeft in de eerste twee maanden van 2009 20% meer stagiaires geplaatst dan in dezelfde periode vorig jaar. Tijdens de recessie zullen steeds meer werkgevers duurbetaalde flexwerkers vervangen door relatief goedkope stagiaires."

Stagiaires aanjagers van nieuwe, betere economie

Stageplaza.nl is online bemiddelaar tussen studenten en werkgevers. Volgens het Amsterdamse bedrijf worden ook steeds meer vaste functies ingevuld met stagiaires. "Wij horen de laatste tijd regelmatig van stagiaires dat zij nu op de plek zitten van iemand die ontslagen is. Zo'n stagiaire neemt dan ook alle verantwoordelijkheden van zijn voorganger over. Ze schrijven communicatieplannen, maken begrotingen, noem maar op. Een stage wordt zo een wel heel leerzame en waardevolle ervaring voor een starter op de arbeidsmarkt. Een positieve ontwikkeling, het is immers deze generatie die een nieuwe, betere economie moet gaan creëren. Het is goed als ze al een beetje door de wol geverfd zijn. Geluiden over verslechtering van de kwaliteit van het werk wuift Bakker, die zelf 25 is, direct weg. "Stagiaires van tegenwoordig zijn opgeleid om zelfstandig en projectmatig te werken en doordat zij nu meer verantwoordelijkheden krijgen, neemt hun ambitie alleen maar toe. Onze opdrachtgevers, zo'n 2800 werkgevers, bevestigen dat. Het komt vaak voor dat stagiaires na de stageperiode een dienstverband aangeboden krijgen. Dat percentage ligt nu op ... %.”


20% werkloosheid, maar werk in overvloed

Volgens Bakker zal de trend om tijdelijke en zelfs vaste functies in te vullen met stagiaires gedurende 2009 alleen maar toenemen. "De voorspellingen over de toekomstige werkloosheidscijfers worden steeds grimmiger. Maar het werk moet wel worden gedaan. Een stagiaire kan een hele goede tijdelijke kracht zijn. Wij gaan er alles aan doen om de kwaliteit van stagiaires die we aanbieden nog meer te verbeteren. Dat doen we onder andere met competentietesten. Die onthullen wat de sterkten en zwakten van een kandidaat zijn, over welke kennis, vaardigheden en houding een student beschikt. Zo bieden we niet zomaar stagiaires aan, maar alleen young professionals met de bagage die bij de werkgever past. Zeer kosteneffectief, zet zo'n stagiaire van gemiddeld 300 euro per maand maar eens af tegen de fee die een uitzendbureau voor een tijdelijke medewerker vraagt."

Stageplaza

Dagelijks schrijven zo'n 200 scholieren en studenten zich kosteloos in bij Stageplaza.nl. Zo'n 14.000 werkgevers zoeken via Stageplaza naar geschikte kandidaten. Per jaar worden 20.000 stagiaires geplaatst bij een passende werkgever. Naast een stage, biedt Stageplaza studenten stagebegeleiding en persoonlijk advies. Werkgevers kunnen bij Stageplaza terecht voor het aanbod van stagiaires voor elke denkbare stage en voor het professionaliseren of uit handen geven van hun stagebeleid. Hiertoe werkt Stageplaza samen met de belangrijkste onderwijsinstellingen en met een groot netwerk van maatschappelijke partners. Stageplaza bestaat tien jaar.

---EINDE BERICHT---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hyperz PR Agency (www.hyperz.nl) op telefoonnummer 0345 505 845/ 06 200 323 89 of via info@hyperz.nl.