De Unie van Erkende Sociale Secretariaten (USS) hekelt de aangekondigde staking bij De Post

26/02/2009 11:51

USS

De bedrijven die de lonen van hun medewerkers willen betalen en de aangifte van de prestaties per post willen doen, mogen rekenen op misnoegde medewerkers die hun loon met meer dan 5 dagen vertraging zullen ontvangen, met alle gevolgen die dit met zich meebrengt.

Jos Gijbels, Algemeen Directeur USS: " De meeste bedrijven in de privé-sector (meer dan 90 %) hebben een erkend sociaal secretariaat dat de lonen berekent. Als de aangifte van de prestaties aan het sociaal secretariaat vertraging oploopt, betekent dit automatisch dat de lonen later uitbetaald worden. De staking organiseren op de eerste drie werkdagen van de maand, is nefast voor iedereen: de werknemers die hun loon, naar schatting, met meer dan 5 dagen vertraging zullen ontvangen, het sociaal secretariaat dat na de stakin g met een hoop post geconfronteerd wordt en de werkgevers die met klagend personeel geconfronteerd worden.

Deze staking, ongeacht of ze terecht is of niet, organiseren in deze moeilijke tijden op een uitermate slecht moment, is totaal onverantwoord. Ze zal het imago van de Post bij de werkende bevolking zeker niet ten goede komen."

Bijkomende informatie:

Jos Gijbels

02/230.27.23

jos.gijbels@uss.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel