Gemeente Rotterdam

26 februari 2009

EMBARGO TOT DONDERDAG 26 FEBRUARI 17.00 UUR

Wolfert van Borselenpenning voor Ton Dorresteijn

Op donderdag 26 februari heeft Ton Dorresteijn, vertrekkend directeur van Diergaarde Blijdorp, de Wolfert Van Borselenpenning in ontvangst genomen tijdens zijn afscheidsfeest in het nieuwe Giraffehuis in Blijdorp. Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) heeft de Rotterdamse onderscheiding namens het gemeentebestuur uitgereikt als blijk van waardering voor de invulling van zijn directeursfunctie én voor zijn actieve bijdrage aan de ontwikkeling van één van de meest gewaardeerde en best bezochte publieksattractie van Nederland. Met een totaal aantal van ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per jaar is Blijdorp ook verreweg de best bezochte attractie van Rotterdam.

Ton Dorresteijn is in 1988 in dienst getreden als directeur van Diergaarde Blijdorp. Op 1 maart 2009 legt hij zijn functie neer in verband met zijn pensionering. Onder leiding van de heer Dorresteijn zijn grootscheepse vernieuwingen en uitbreidingen van de tuin doorgevoerd. Enkele hoogtepunten zijn de opening van het olifantenverblijf Taman Indah in 1994 en de opening van het Oceanium in 2000. Dankzij zijn professionele gedrevenheid en aanstekelijke enthousiasme heeft Rotterdam een dierentuin waar de stad trots op is.

Wolfert van Borselenpenning

De Wolfert van Borselenpenning werd in 1967 ingesteld ter herinnering aan de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen (1250-1299). De penning is van zilver en vertoont aan de voorzijde de ruiterzegel van Wolfert van Borselen. Op de achterzijde staan persoonlijke woorden over de ontvanger ingegraveerd. De penning wordt gegeven aan personen die in een leidinggevende functie op meerdere terreinen activiteiten hebben ontplooid voor de Rotterdamse samenleving.

noot voor de redactie/