Ingezonden persbericht


Gartner geeft hoge beoordeling aan SAP-diensten van T-Systems

Vianen, 26 februari 2009 - 'Dynamic Services for SAP Application' van T-Systems zijn flexibeler dan de traditionele SAP-hostingdiensten. Dat is de conclusie van een recent onderzoek van marktonderzoeksbureau Gartner. In dit onderzoek richt Gartner zich exclusief op de prestaties van de SAP-dienstverlening van T-Systems.

Een van de sterkste punten van de T-Systems-oplossing is volgens Gartner de hoge mate van standaardisatie. Klanten kunnen hierdoor grote vooruitgang boeken bij het automatiseren van hun IT-middelen. Daarnaast biedt T-Systems brede geografische dekking met zes datacenters in Europa, Azië, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Het bedrijf is om die reden ook goed gepositioneerd voor uitbreiding naar Noord-Amerika en Azië. Ook de strategische focus van T-Systems op dynamische dienstverlening wordt door Gartner als positief beschouwd.

De marktonderzoekers van Gartner adviseren grote bedrijven om goed te kijken naar de zogenaamde Infrastructure Utility-services (IU). Daarbij delen verschillende klanten dezelfde IT-infrastructuur en betalen ze op basis van gebruik. Zo dringen ze hun vaste kosten terug. Deze oplossing is nu goed voor ongeveer vijf procent van de outsourcingmarkt voor datacenterdienstverlening. De jaaromzet wereldwijd in dit segment is circa vijf miljard dollar. Gartner denkt dat deze markt meer potentie heeft doordat de oplossingen open, flexibel, sterk gestandaardiseerd, geautomatiseerd en veilig zijn. 'Dynamic Services for SAP Application' van T-Systems behoren ook tot de IU-categorie doordat ze dienstverlening automatiseren, kosten optimaliseren en de wendbaarheid van een onderneming vergroten. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun capaciteit binnen 24 uur met de helft verhogen of verlagen.

T-Systems levert zijn 'Dynamic Services for SAP Application' vanuit zes gespiegelde datacenters in Frankfurt, München, Jacksonville (VS), São Paulo (Brazilië), Shanghai (China) en Singapore. Klanten betalen een vast bedrag per maand per gebruiker, of voor toegang. Naast uitsluitend SAP-dienstverlening kunnen klanten ook netwerkdiensten, opslag en tools afnemen. Afhankelijk van de afgenomen dienstverlening kan het vaste maandbedrag uitkomen op 63 euro per gebruiker.

T-Systems zorgt ervoor dat de overeengekomen serviceniveaus behaald worden. Klanten beheren de dienstverlening via een webportal en een SAP-cockpit. Circa veertig procent van de SAP-klanten van T-Systems gebruikt nu 'Dynamic Services for SAP Application'. De vraag naar deze diensten is in het afgelopen jaar sterk gegroeid.

Gartner noemt in zijn rapport ook het voordeel voor klanten van een kortetermijnovereenkomst. T-Systems hanteert een minimumcontractduur van twaalf maanden. Ook wijst het onderzoeksbureau op de korte implementatietrajecten van zes weken voor een regulier project. Aangezien de diensten vooraf al gedefinieerd zijn, is het mogelijk om een contract in enkele weken uit te onderhandelen. Nieuwe klanten kunnen de dienst testen in een pilot voordat ze 'Dynamic Services for SAP Application' invoeren in hun onderneming. Daardoor kunnen ze een goede kostenvergelijking maken tussen bestaande afspraken en de diensten van T-Systems.

Over T-Systems
Met een wereldwijde infrastructuur van computercenters en netwerken verzorgt T-Systems de informatie- en communicatietechnologie (ICT) voor multinationals en overheidsinstellingen. Deze divisie van Deutsche Telekom richt zich specifiek op de zakelijke markt en biedt geïntegreerde ICT-oplossingen die bijdragen aan de toekomstige communicatie van het bedrijfsleven en de maatschappij. Bij T-Systems werken ongeveer 46.000 medewerkers die branche-expertise combineren met ICT-innovatie. Dit resulteert in een toegevoegde waarde voor de kernactiviteiten van klanten wereldwijd. T-Systems behaalde in het fiscale jaar 2007 een omzet van ongeveer twaalf miljard euro.

T-Systems Nederland B.V.
Communications
Mirjam Wamsteeker
Telefoon: 0347 327161
Mobiel: 06 41543236
E-mail: Mirjam.wamsteeker@t-systems.nl