Gemeente Delft

Gayvenement filmhuis Lumen

De Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH) en Filmhuis Lumen organiseren het eerste Delfts Film Gayvenement. Van 26 februari tot en met 1 maart 2009 vertoont Lumen vijf films met een roze randje. De films vormen een bescheiden selectie uit bijna veertig jaar homogeschiedenis.

Het festival sluit uitstekend aan bij het Delftse homo-emancipatiebeleid. Reden waarom wethouder Saskia Bolten (Emancipatie) de uitnodiging om het evenement te openen graag heeft aangenomen.

De aandachtspunten in het gemeentelijk homo-emancipatiebeleid zijn onder meer het bespreekbaar maken van homoseksualiteit in verschillende bevolkingsgroepen, het aanpakken van geweld en intimidatie tegen homoseksuelen en het stimuleren van maatschappelijke allianties, landelijk en lokaal. Daarnaast moet er worden bijgedragen aan een homovriendelijke omgeving op school, op het werk en in de sport.

Wethouder Bolten opent het Delfts Filmfestival Gayvenement voorafgaande aan de vertoning van de film Milk. Deze film gaat over de weerstanden die de homoseksuele politicus Harvey Milk ondervindt bij de uitoefening van zijn vak. Uiteindelijk betaalt hij een hoge prijs voor het feit dat hij openlijk uitkomt voor zijn geaardheid. Voor de rol van Milk ontving acteur Sean Penn afgelopen week een Oscar.

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft