Gemeente Delft

Embargo tot na uitreiking, donderdag 26 februari 2009, 20.30 uur

Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan de heer H.J. Gijselhart, oprichter en penningmeester van de Reumapatiëntenvereniging Regio Delft, 26 februari 2009 20.30 uur, Huize Monica, Arubastraat 2 door loco- burgemeester A. Koning.

De heer H.J. Gijselhart is initiatiefnemer en één van de oprichters van de Reumapatiëntenvereniging Regio Delft. Op 26 februari 1986 werd de vereniging opgericht (23 jaar geleden). Sindsdien heeft de heer Gijselhart zich - met een onderbreking van 1 jaar - dienstbaar gemaakt als penningmeester.

Tijdens deze bijeenkomst zal de heer Gijselhart zijn functie neerleggen, aangezien hij zich dan statutair niet meer als bestuurslid verkiesbaar kan stellen.

De heer Gijselhart heeft grote verdiensten voor de vereniging. Ook op momenten dat de voorzitter ziek was of een ander bestuurslid niet in staat was haar of zijn werkzaamheden te verrichten, was de heer Gijselhart altijd bereid om de honneurs waar te nemen. Met name door zijn niet aflatende inspanningen is de Reumapatiëntenvereniging Regio Delft uitgegroeid tot een goed florerende vereniging.

Sinds 1986 is hij coördinator van de Bechterew-oefengroep (1 uur per week), vrijwilliger bij het schenken van koffie tijdens informatieavonden (2 uur per maand) en verzorger van bingoavonden en de inkoop van de bingoprijzen (1 uur per maand).

De heer Gijselhart heeft o.a. een aantal bewegingsgroepen voor de RPV opgezet en gecoördineerd. Daarnaast bemant hij informatiestands (1 uur per maand).

Van 1997 tot heden is hij lid van de evenementencommissie (2 uur per maand) en penningmeester (tot 2003, 2 uur per week) van de Stichting Vrienden Westerhonk.

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft