Provincie Antwerpen


Provincie Antwerpen maakt fietsinvesteringen bekend

Provincie wil tegen 2013 twee fiets-o-strades van Antwerpen naar Mechelen en van Antwerpen naar Essen

donderdag 26 februari - 15 uur - Provinciehuis Antwerpen


----------
De provincie Antwerpen beseft maar al te goed dat fietsers behoefte hebben aan veilige, comfortabele en goed onderhouden fietspaden. De provincie is zelf geen beheerder van fietspaden maar concentreert zich op de ontwikkeling van bovenlokale fietsroutes.

In 2001 tekende de provincie een plan uit voor een Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk (BFF). Het ging om een netwerk met een totale lengte van bijna 3.000 km. De voorbije jaren hebben de gemeenten en de provincie samen met de Vlaamse overheid hard gewerkt om dit plan te realiseren. De gemeenten legden de fietspaden aan, gesteund met provinciale subsidies. In sommige delen investeerde de provincie zelf. Tot hier toe ging dit jaarlijks over een bedrag van 850.000 euro. De komende jaren wil de provincie echter de inspanningen fors opvoeren en zal er jaarlijks bijna 5 miljoen euro worden geïnvesteerd.

Graag nodigen wij u uit voor een persmoment over de nieuwe plannen voor het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk van de provincie Antwerpen. Gedeputeerde Inga Verhaert zal de aanleg van twee fiets-o-strades toelichten. Deze zullen zich uitstrekken langs de spoorlijnen Antwerpen-Mechelen en Antwerpen-Essen van Berchem naar Mortsel, Hove, Kontich, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen en van Ekeren naar Kapellen, Kalmthout, Essen. Zo wil de provincie onder andere fietsbruggen over de Nete en de weg tussen Mechelen en Lier (N14).

Praktische info
wanneer:
donderdag 26 februari 2009, 15 tot 16 uur
waar:
Provinciehuis, Gouverneur Kinsbergenzaal
Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpn