Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

26 februari, Jacobitheater te Utrecht

Utrecht - 14/02/2009 - Stichting PANN en jongerenorganisatie CHOICE for youth and sexuality organiseren in samenwerking met Expreszo op 26 februari *Sex, saints and school*, een debat over geloof, seks, liefde en voorlichting. Een debat met jongeren en beleidsmakers. Het doel van het debat is duidelijk: er wordt veel over dé jeugd gepraat, maar dé jeugd komt zelf verrassend weinig aan het woord.

Op tv zien we 'Spuiten en Slikken' bij BNN, de documentaire 'Sex sells' en '40 dagen zonder seks' bij de EO. In kranten en bladen lezen we over een lesbisch stel dat uit hun buurt is weggepest, over seks voor een Gucci tas en de overvloed aan porno die voor iedereen toegankelijk is. De jongere van tegenwoordig zou meer dan alle generaties seks en liefde loskoppelen. Tegelijkertijd zou deze generatie door invloed van religie weer beginnen aan 'deseksualisering'.

Meepraten

Tijdens het debat praten jongeren van verschillende organisaties en achtergronden met elkaar, en met belangenorganisaties en beleidsmakers over thema's rondom seksualiteit. De opzet van de avond is interactief.

Stichting PANN

PANN slaat al 40 jaar een brug tussen homojongeren en de maatschappij. De organisatie van PANN bestaat uit tachtig vrijwilligers. De opbrengsten die Stichting PANN haalt uit haar activiteiten worden in een fonds gestort. Uit dit fonds keert PANN subsidies uit om de homo-emancipatie in Nederland te bevorderen. In het kader van het veertigjarig bestaan van de stichting wordt dit jaar voor het eerst de PANN-Prijs ter waarde van 10.000 euro uitgereikt aan het beste intiatief ter bevordering van de homo-emancipatie. Onlangs reikte COC Nederland de Bob Angelo Penning uit aan PANN voor haar inzet op het terrein van de homo-emancipatie.⤨

Stichting Choice for youth and sexuality

Stichting CHOICE for youth and sexuality zet zich in voor de 'seksuele en reproductieve rechten' van jongeren. CHOICE vindt dat jongeren vrije en gezonde keuzes moeten kunnen maken als het gaat om hun eigen seksualiteit en voortplanting. Om dit allemaal te bereiken organiseert CHOICE diverse activiteiten. CHOICE for youth and sexuality bestaat uit vrijwilligers, jongeren tussen de 15 en 28 jaar.

Expreszo

De Stichting Hoezo/Expreszo is de uitgever van Expreszo, een landelijk magazine dat zes keer per jaar door veel lesbische, homo- en biseksuele jongeren wordt gelezen. Sinds juni 1995 is de Stichting een werkstichting van de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC te Amsterdam. Het tijdschrift wordt gerund door vrijwilligers en komt zes keer per jaar uit in een oplage van 6.300 stuks en wordt verkocht in meer dan 1.000 kiosken in Nederland, Vlaanderen en Brussel. Www.expreszo.nl is tevens een drukbezochte website met meer dan 100.000 bezoekers per maand.

Praktische informatie Sex, saints and school*

Event: *Sex, saints and school*, een debat over geloof, seks, liefde en voorlichting.

Plaats: Jacobitheater te Utrecht (St. Jacobsstraat 12, Utrecht)

Datum: Donderdag 26 februari van 20.00-22.00

Toegang: Gratis


---



Ingezonden persbericht