Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 26 februari 2009 (1e uitzending 16.38 uur, daarna de herhaling om 19.38 uur).

ALMELO
Overval woning
In de nacht van 26 op 27 januari 2009 vond er een gewapende overval plaats op de bewoners van een woning aan de Fazant te Almelo. Twee gemaskerde mannen drongen de woning binnen en bedreigde de vrouw des huizes met een vuurwapen. Ook hebben zij de vrouw op de grond gegooid en mishandeld. De daders zijn met de handtas van het slachtoffer gevlucht.

Overval videotheek
Op donderdag 19 februari tussen 20.45 en 21.00 uur vond er een gewapende overval plaats op een videotheek aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. De twee daders, die beiden gemaskerd waren, dwongen onder bedreiging van een vuurwapen, het slachtoffer het aanwezige geld in een door hun meegenomen tas te stoppen. Tevens werden er nog rookartikelen buitgemaakt.

ENSCHEDE
Overval woning
Op maandag 2 februari 2009 om ongeveer 21.00 uur wordt een alleenstaande man in zijn woning overvallen. Nadat er aangebeld werd opende de bewoner de deur en werd direct overrompeld door twee mannen. Beiden waren gemaskerd. Het slachtoffer verzette zich waarop een van de daders hem de gouden halsketting van de hals rukte.

Overval videotheek
Op dinsdag 30 december 2008 te omstreeks 21.30 uur wordt de videotheek aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede overvallen door twee gemaskerde mannen. De verkoopster wordt zodanig mishandeld dat zij zich na de overval onder doktersbehandeling moet stellen. De daders hebben een gering geldbedrag en sigaretten meegenomen. Van de daders zijn door de bewakingscamera opnames gemaakt en deze zullen worden getoond.

DEVENTER
Op woensdag 11 februari 2009 wordt in de loop van de avond ingebroken bij een technisch bedrijf aan de Koningsbergerstraat te Deventer. Bij deze inbraak worden een groot aantal laptops gestolen. De daders van deze inbraak zijn vastgelegd door een bewakingscamera en de beelden zullen in de uitzending worden getoond.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.


-----------------------



Politie Twente