VerkeersInformatieDienst


Ook donderdagochtend vertraging door vliegramp

26 februari 2009, 11:02
Ook het verkeer in de donderdagochtendspits heeft te maken gehad met extra vertraging ten gevolge van de vliegramp van woensdag. De hele ochtend was er sprake van veel drukte rond het knooppunt Rottepolderplein. Het neergestorte vliegtuig van Turkish Airlines bevindt zich op enkele honderden meters van dit knooppunt.

In zuidelijk richting was de file veel langer dan gebruikelijk. De file hield bovendien langer aan. Dit valt overigens ook voor een groot deel te verklaren door een ongeval dat rond 06:00 uur gebeurde net vóór het knooppunt. Hierdoor was enige tijd de linker rijstrook afgesloten.

Opvallend was echter wel de file in noordelijke richting. Gewoonlijk staat er in de ochtend nooit file op de oostelijke rijbaan van de A9 bij het knooppunt Rottepolderplein. Er was echter veel bedrijvigheid doordat voertuigen, die met de afhandeling van de vliegramp te maken hadden, af en aan reden.

Mogelijk is ook een deel van de vertraging te wijten aan kijkers. Vanaf de snelweg is de ramplocatie goed zichtbaar. Rijkswaterstaat heeft woensdag al kijkschermen geplaatst om zoveel mogelijk het zicht weg te nemen, maar door de ligging van de rijbaan in een bocht is dit niet voor het gehele traject mogelijk.